Persiapan Majlis Perkahwinan | mencari Wedding Planner

Wednesday, January 13, 2016 | |


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cakap persiapan kahwin ni, mesti bakal pengantin perempuan yang paling busy,cari orang nak makeup, baju macam mana, pelamin, bunga, hiasan dan lain2, supaya nampak paling lawa dan gojes pada hari perkahwinan sendiri nanti. Tak ketinggalan kami pon macam tu jugak, dapat ja tarikh terus survey2 nak cari sapa buatkan, nak macam mana, nak ada apa. Maklumlah hari2 selekeh, takkan nk selekeh jugak hari kahwin! Hahahah Lepas survey2, out of beberapa bridal yang dilistkan, kami pilih Romantis Studio | @lisaisaac.romantis .  Bab pilih design baju, pilih pelamin, pilih makeup macam mana, kami tak berapa arif, yang kami mau hanyalah simple and lawa, buatlah macam mana pon asalkan nampak simple, lawa, and makeup tak over. Kami bagi full tanggungjawap untuk buat keputusan pada tuan bridal, kak lisa. Kami cuma bg tau ok or tak ja dengan cadangan2 yg diberikan, dan hasil kedua2 majlis (akad nikah dan resepsi) sangat memuaskan hati kami. Tambah gembira bila kawan2 dan sedara pon turut puji. Rasa berbaloi dengan bayaran dan hasil yang dapat dari kak lisa.  Kalau kawan2 kami di kawasan utara nak cari bridal, tukang mekap, buat baju pengantin, pelamin dan seumpamanya, kami memang rekomen untuk cari kak lisa ni, senang berurusan, paling special dia suka buat magik, bukan magik bg hilang barang tu, magik kejutan ting jadi lawa hahaha 😆  Apa yg kak lisa buat  utk majlis kami supaya korang boleh buat rujukan dimasa hadapan, dibawah senarainya:  1. Makeup ( hari nikah dan kenduri) 2.pelamin ( nikah dan kenduri) 3. Bunga tangan 4. Kek kahwin 3 tingkat hari kenduri  5. Photo booth  6. Baju pengantin (baru) 7. Meja beradab 8. Hiasan dewan Akhir kata, thank you very much kak lisa for your service and good luck dalam bisness dan kehidupan 😎 ___________ #review #bridal #bridalutara #bridalpenang #bridalmalaysia #reviewbridal #weddingplanner #weddingplannerpenang #hadiwedswani
A photo posted by Nurhazwani Yusoff Azudin (@sweetpearl24) on


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perkara paling penting selain makan dan photographer di majlis perkahwinan nanti adalah siapa wedding planner kita. Hancur wedding planner maka hancurlah jugak majlis tu nanti. Alhamdulillah kami berjumpa dengan wedding planner yg tepat untuk majlis kami, Romantis Studio.

Copy Review from instagram:

Cakap persiapan kahwin ni, mesti bakal pengantin perempuan yang paling busy,cari orang nak makeup, baju macam mana, pelamin, bunga, hiasan dan lain2, supaya nampak paling lawa dan gojes pada hari perkahwinan sendiri nanti. Tak ketinggalan kami pon macam tu jugak, dapat ja tarikh terus survey2 nak cari sapa buatkan, nak macam mana, nak ada apa. Maklumlah hari2 selekeh, takkan nk selekeh jugak hari kahwin! Hahahah 

Lepas survey2, out of beberapa bridal yang dilistkan, kami pilih Romantis Studio | @lisaisaac.romantis .  

Bab pilih design baju, pilih pelamin, pilih makeup macam mana, kami tak berapa arif, yang kami mau hanyalah simple and lawa, buatlah macam mana pon asalkan nampak simple, lawa, and makeup tak over. Kami bagi full tanggungjawab untuk buat keputusan pada tuan bridal, kak lisa. Kami cuma bg tau ok or tak ja dengan cadangan2 yg diberikan, dan hasil kedua2 majlis (akad nikah dan resepsi) sangat memuaskan hati kami. Tambah gembira bila kawan2 dan sedara pon turut puji. Rasa berbaloi dengan bayaran dan hasil yang dapat dari kak lisa.  

Kalau kawan2 kami di kawasan utara nak cari bridal, tukang mekap, buat baju pengantin, pelamin dan seumpamanya, kami memang rekomen untuk cari kak lisa ni, senang berurusan, paling special dia suka buat magik, bukan magik bg hilang barang tu, magik kejutan ting jadi lawa hahaha 😆  

Apa yg kak lisa buat  utk majlis kami supaya korang boleh buat rujukan dimasa hadapan, dibawah senarainya:  
1. Makeup ( hari nikah dan kenduri) 
2. Pelamin ( nikah dan kenduri) 
3. Bunga tangan 
4. Kek kahwin 3 tingkat hari kenduri  
5. Photo booth  
6. Baju pengantin hari resepsi (baru) 
7. Meja beradab 
8. Hiasan dewan 

Akhir kata, thank you very much kak lisa for your service and good luck dalam bisness dan kehidupan 😎







Rangkaian Persiapan Majlis Perkahwinan



ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers