pic of da day..#6

Thursday, December 31, 2009 | |

petama skali nk mintak maap kat ncik kery and da geng sbb x dapat nk upload picture tuh, so konklusinya tadak la pic of da day itu....

alasan: wayer nk transfer gambaq tetinggai kat rumah....hihi..

new semester...

Monday, December 28, 2009 | |

okay...rini hari 1st dalam semester baru..

lepas ni ada lg 2 sem..insyaAllah...

tragedi result
yaALLAH!!!!! apa da jadi nih??? apa kami bwat kat kelas?? kami main2 ka??? hurmmm......apa yg kmai bole bwat skang adalah, USAHA lebih lagi..........*sedih*............


tragedi 'check in',
sampi2 kat blok, meja lama ngan almari lama besepah disana sini,bukak ja pintu bilik, pala plak jadi semak, almari berhimpun kat satu koner, lampu kat meja tadak lg, meja skit punya besaq, camana nk susun katil, ngan almari lg, haish...

oke...cukup la dua tragedi ja..x payah la dok mai banyak2 tragedi lagi...STOP

kami nk kenalkan 1 tempat makan ni, kalau dari usm kejut nih ada la yg rasa jauh, tp kalau tau jalan dalam 25 minit ja da sampi...sama ja kalau nk dibandingkan dengan jauhnya p ke juru tuh...hihi...
kedai makan dia kat KULIM HI-TECH, tau x kat mana?? of cos la kat kulim.... kulim hi-tech kan ada mercu tnda dia yg kat roundabout tuh, sebelah ja mercut anda kulim hi-tech tuh ada beret kedai, ha kedai dia kat ujung skali, kalau rumah org kata conner lot, kalau kedai tatau la pulak, conner lot jugak la kot..hehe...
nama kedai dia AL DANTE, kedai nih bwat ala2 hotel gituh, kalau dari luar, org takut nk masuk, takut kang terover bajet, tp jangan riso...harga dia x sama mcm harga hotel pon...tp kan SIYEZ...mmg makanan dia ala2 hotel..trai ar p..sedap pon sedap, bayangkan kami order chiken chop, punya sedap sampikan sos chiken chop tuh licin, habih terus...betapa dasat nya...hahahhaha....kalu korang p, ada sorang lelaki pakai tag nama ZARUL, hah, p la sembang ngan dia, dia owner tmpat tuh,cakap ar korang kenal kami, insyaAllah dapat discount, hehehheee..kalu malu nk p sorang, blanja la kami p skali...kalu kami ada kompem dapat discount,hahahahahaaaa...

ritu cuti kami join baktisiswa, tau kan?? ala..yg siswa siswi pergi berbakti kepada masyarakat tuh...senang citer program anak angkat lah..program tuh namanya Baktisiswa Perdana, kenapa dia Perdana?? sebab b4 ni baktisiswa adalah program anjuran desa je..tp kali ni gabungan desa, kesemua desa dalam usm (12 desa) bwat program ni serentak, suma kat pahang, ada p ke lipis, ada ke raub, ada yg ke bentong.desasiswa lembaran kena kat area lipis, kampung bt.9 dan kampung kuala kenong, mmg bes lah p d sana, dapat family angkat pon bes, org2 kmpung pon sporting,mcm2 xtvt yg buat suma bg sokongan yg baik, hope ikatan antara family angkat takkan terputus..amin..

balik dari baktisiswa ritu, p ke kelantan plak, husbnd sepupu kami sakit, p konvoi 2 keta je, ngan mkcik2 kami...plan nya nk melawat dia kat hospital, sampi d sana rupa2 nya dia da kuar hospital..so p rumah dia la, tido sana 1 hari, sbenanya kitaorg smpi sana dlm tghari, so rehat2, mlm tuh lepas mgrib sepupu kami bwak p ke wakaf che yeh, mcm2 benda ada jual sana, mcm pasar mlm, eh bukan mcm, mmg pasar mlm pon..hahhaa...otw p tuh nampak la sebijik key ep si, dia tulih jawi, tiba2 rasa duk kat mesir plak, hehhee...tp mmg siyez lah, masa tgok key ep si tuh tiba2 tertanam dalam ati dan perasaan rasa mcm kat mesir, tatau la kenapa, hahahhaaa.... balik tuh tido, pastu sok nya kitaorg siap2 nk balik...otw balik tuh singgah dlu kat pasar yg semua peniaga dia perempuan tuh, pasar siti khadijah kalu x silap, kalu nk bli buah tangan dr kelantan bole la p bli kat situ...

balik dari kelantan dapat undangan perkahwinan dr kawan kami..abg dia kawen...mmg dasat lah cite cinta abg dia nih, dr sekolah lagi becinta, satu skolah ngn kami tuh, sampi ke kolej, smpi la kerja, sampi la da kawen skang....smoga berbahagia...hihihi..bila p kenuri dak2 skolah lama ni, ada la chance nk jumpa kwn dolu2...senior dolu2..hmm...dah mcm2 ragam...mcm2 citer kuaq, ada citer bes..ada citer yg mengejutkan..ada yg dah nak KAWEN!!! huhuhu...cepatnya diorng nk kawen...

lepas tuh da tadak program..keja duk lm rumah, tgok tb..malas tul....nk balik usm nih pon, petang nk balik, pg tuh baru cari2 baju nk buh lm beg,ish3....

entri kali ni x dapat nk buh gmbaq skali..sebabnya gmbaq x cari lg!! hahahaa.... nnt kami upload gmbaq p baktisiswa, gmbaq kawen abg kawan kami, gmbaq kami na...tuh pon kalu rajin...hahhahahaa....

wooookeyy lahh....da banyak menaip..rumet suma da tido...kami pon da nk tido...

c u d nex n3!! daa~~ ^_^

weee~~~

Tuesday, December 1, 2009 | |

hoho...

kami kembali lagi.....
skang ada kat usm,
sok gerak p induk,
6hb gerak p pahang....
lipis...tunggulah ketibaan ku...

ps: owh...slamat berbakti....

Kenapa!!!????

Monday, November 16, 2009 | |

Kenapa dunia mcm ni hah!!??

Lumrah kehidupan, kalau org 'kecik' cakap A, suma pertikaikan,

Si a:knapa A? pelik la hang ni

Si b: B la baek..hang apa tau?

Si c: woyte..C la bagus…apa la hang ni…

Tapi berbeza pulak kalau org 'besaq' cakap A,

Semua org: oke, kami setuju, kami bole buat benda tuh


 

Woyte, kami da x larat la..sok ada exm oke, lntak hang la…

Apa yang pelik????

Saturday, November 14, 2009 | |


Ada sesiapa yg perasaan perasan sesuatu???


p/s: pijat dilarang jawap,hehehe :p

.

.

.

hurm..rumet da kemas2 barang, kami paper pon x abis lagi, huhu..

react + action!!

Friday, November 13, 2009 | |


owh...
1 paper yang sangat sangat sangat........(sila sabung sniri smpi x larat)......KILLER!!!!
tatau la cana result nnt *gulp*
.
.
.
.
.
.
.
ape nk citer ek...
.
.
.
.

haa....
ini tempat study reaction smalam....
selesa giler,
berekon tp x sejuk sangat :p
plus ada lagu2* heset sniri jew*
kusi panjang bole duk sorang2
plus makanan *kena bayar wookeh:p*
hahahhahahha...
memandangkan perasaan ini sesangat lah girang habis menjawap separation,maka kaki ini dengan lajunya melangkah ke benda biru itu dan jejari memberi sokongan mengerah tenaga bagi memastikan diri ini selamat dan cepat sampi ke key ep si...
*okey, da mula merapu*

disebabkan keselesaan ituh,
rini paper sesangat lah susah,
huhuhuuu..

wookeyh...
nex thursday lasp paper, upss!! tuesday la..
marilah merajinkan diri T_T

p/s: saya sangat malas yeh skarang, haish..apa nk jadi ni ...

vrrrooomm....

Wednesday, November 11, 2009 | |


rindu lak nk p kelas...huhu..

p/s: sok paper!! all the best for me ^_^
all the best gak tuk suma yg exam sok :D

mekap of da day!!

Saturday, November 7, 2009 | |

waahahahhaa...

apalah senget punya tajuk,
kami ni dah teredicted utuk mencontiang gmbaq2,
maklumlah baru blajaq...
haish..
ni gmbaq yg fresh baru kuar dari oven,
hahahha...baru edit lah...
ntah muka sapa plak jadi mangsa kali nih..
hahaha...sian kat dia ni..
tada~~
BEFORE

AFTER

kredit to mr.google sbb sudi mensuply gmbaq muka orang!!
hahahhahaaa....


jum makeup!!!

Friday, November 6, 2009 | |

hah...

ptg td kan, saja ja cari2 template..
pastu jumpa ruang edit2 gmbaq nih..
pastu ada la tutorial ttg digital makeup menggunakan photoshop,
mcm menarik,
trai2 la contiang kat muka sniri guna photoshop tuh,
hahaha....
menarik3!!
mmg suka edit2 gmbaq nih!!
hihihiii...

then tadi boring2,
cari la 1 gmbaq kat google,
trai la edit2 guna ilmu pengetahuan yg dapat td,
maka hasillah satu 'contiang'ngan kat muka yg di google tadi..
tadaaa!!~~~
hasil kerja tangan budak baru blajaq satu hari.. :p

hik hik hik >.<
sian muka sapa lah nih...
wookey...
slamat menjamu mata,
waaahahahhahahaa.....

* nex paper 12/11/2009, lalalalaa~~


pic of da day..#5

Monday, November 2, 2009 | |

1st day exam

hahaha..kebetulan,
x merancang pon..
tgok2 sama...

*jodoh pertemuan d tangan tuhan..^_^

all da best ya ~_^

Tuesday, October 27, 2009 | |

jum study (^_^)

dah nak exam..

Monday, October 19, 2009 | |

rini tak dak PIC OF DA DAY ye..

hehehhehe....

minggu ni minggu last ada kelas,
nex wek study wek,
pastu exam!!!!!

sok ada test
khamis pon ada test jugak

ramai yg da tamau p kelas,
atas alasan??
study sniri...

wekend nih BALIK RUMAH!!
yayyyy~~~~!!!


jadual exam:
2/11 ekc375 SM1.30 2.15pm
3/11 lsp404 DU 2.15pm
12/11 ekc313 DU 9.00am
13/11 ekc336 DU 9.00am
17/11 ekc361 DU 9.00am

al da best utuk suma yg nak exam ye!!
(^_^)

pic of da day..#4

Sunday, October 18, 2009 | |

----------------open house rumah Dr.Su---------------

pic of da day..#3

Saturday, October 17, 2009 | |

----------------makan free--------------
-------------makasih ye suma-----------

pic of da day..#2

Friday, October 16, 2009 | |

-----------------test reaction---------------------

pic of da day..#1

Thursday, October 15, 2009 | |

yosh~~

Wednesday, October 14, 2009 | |

huuui...

lama gak ar x update..
memula sbb sibuk,
pastu da free skit,
tenet pulak jatuh sakit...
sian tenet...
skang baru la ok sikit....

skang da x leh update cm dolu2...
sian kami..huhuhuu...

ritu kate nk update gmba raye..
tapi mcm dah lmbat jeh kalu nk post skarang,
hehehehee...
so kira burn la eh,
kalu nk tgok, p la kat FB,
ade lah 2 ke 3 keping...
waaahahhahahaa....

dah nk dekat2 exam ni..
banyak pulak xtbt2 yg datang bertimbun2..
hope x jadi la cm sem lepas..
insyaAllah...

kepada kengkawan yg dah nak exam ni..
al da best ya (^_~)
itu je lah kot..
hehhehee...
daa~~


*quick update
-kem MPD
-persidangan meja bulat
-1siswa 1 malaysia walk
[/] mmg bes...banyak pengetahuan, beri pengalaman baru..
[X]terpaksa batalkan maen boling kasus..cancel p kayak..
--> conclusi: pilihan yg baik..boling n kayak bila2 pon bole p..

hepi belated raya..

Monday, September 28, 2009 | |

huhu...lamanya x post..

buzy siot...
nnt kami post gmba raya na..
hehehee...

owh baby...

Tuesday, September 8, 2009 | |


nk d jadikn cerita, 

wekend yg baru lepas nih,
kami balik lagi...
wee~~~

bebuka n besaho sesame..
mcm besa..
hihi...

tp yg x same nya...
anak kucen kami ilang!!!
tidakkkkk~~~~~
baby...d manakah anda...
huhuhuuuuu....
x sempat kami menatap wajah kecik kamu itu..
owh baby...

mama kata sbelum tuh dia ada ja..
bes ja dia duk main lompat2..
lari2 dalam rumah..
mak dia pon b4 nih, pantang tgok dia ilang d mata,
musti mak dia meaw2 pangei dia,
cuma ari tuh ja...
huhuu...
mak dia pon slambe ja bwat x kisah,
start dari kami smpi rumah,
dah x mnpak rupa dia dh,
tnya suma org pon,
suma bwat x kisah,
peliik bih ajaib btul..
kalu b4 nih, suma musti pakat2 cari,
lm lemari keh, 
lm kotak keh,
tp ritu, suma slambe bantai tgok tv, 
kami sorang ja cari baby..
huhuuu...

dah la kecik,
ilang pulak..
sian baby..
owh baby..

mak baby, baby, n kakak angkat baby

lpas nih, kakak baby da tadak kwn nk maen...

marilah bebuka..nghehehee

Tuesday, September 1, 2009 | |


last wek da balik (minggu 1st ramadhan)
wek yg baru last nih pon balik gak..
heheheh...
best nya berbuka bersama2 keluarga...
bez bez bez...

ari jemaat (28/8/2009)
1 family mai amik kami kt usm,
4 org je...
mama, abah n 2 org adik kami,
kua p bli bju raya, hehehhe...
ingatkn nk bli sesama, 
cis...rupa2nya diorang dah siap bersoping sbelum mai amik kami lg..
huhuhuu....
wookey..fine..x kisah...

otw balik rumah singgah kat giant bli brg dapo, 
then bebuka kat lua...

nih kdai kwn abh kami,
hj sanusi mananya...
kepada sesapa yg nak trai boleh lah...
sedap pon sedap,
murah pon murah,
kedai dia dekat ja dgn giant(PULAU pinang)
kat giant tuh ada 1 taman perumahan,
kedai dia dlm tmn tuh la,
taman apa jgn tanya,hehehe...lupa plak nk tgok,
tp yg pasti mmg tmn tuh 1 ja yg dekat dgn giant tuh..
utk berbuka, bole bwat tempahan,
nk ode a la carte pon bole, nk oder set pon bole,
murah..
*mcm promoter plak, muahahahaha....

tp kan...mmg..SERUIS murah...woo...
bayang kan...
heheheh...
1  set B dia herga 50 hinggit jaa....ape kandungan dia??
ha..nih suma....
ikn 3 rasa +kerabu sotun +tomym campo + sayo campo +nasik + ayaq jus (plus timun n sambal free setiap meja)
haaa....mmg bebaloi baloi lah kiranya

masa kami mkn kt sana,
ada 1 group dak usm mkn sana gak...
kami kenai pon sbb diorang pakai bju cop usm yg 1st yer punya tuh,
hihihiiii....

dis is my dad yg cool...heheh

dis is my mom yg tesipu2 malu

dis is my bro yg sibuk meseh(awek dia kot,muahahah)

dis is my bro yg dh x saba2 nk bebuka

add on dlm menu,sate..hehe 

MERDEKA!!

Monday, August 31, 2009 | |

slamat hari merdeka sume (^_^)

dit dot dit dot

Wednesday, August 26, 2009 | |




*slamat berbuke sume.. (^_^)





short update

Saturday, August 22, 2009 | |

slamat menyambut ramadhan sume....

jgan lupe saho..
jgan lupe tarawikh..
jgan lupe niat wookeyh..
jgan lupe lakukan amalan2 yg baik..
jgan lupe berbuka bila tiba waktunya..
jgan lupe kate puasa pulak wookeyh..
tp..
tlg lah lupe buat menda2 jaat sat..
muahahaha....

*jadi budak baik sekejap,ngheehhe
*di bulan ramadhan yg mulia ni..kami nk mintak maap kat sume sume sume makluk di muka bumi,bulan, marikh, atau d mana2 saja anda berada..0-0 wookeyh..lepas raya kita skor laen na..muahahahha...
*nnt kalu kami rajin, kami bwat sume tag2 tuh na...
*kalu kami rajin lagik, kami upload gmba2 malam mutiara budi tuh na..
*doa2 lah bg kami rajin2 slalu d bulan mulia nih..ngheee~~

jum jalan jalan, cuti2 mesia..nghehe~

Sunday, August 16, 2009 | |

hah, 
inilah kisah sabtu kami yang baru berlepas inih,
memandangkan kak salwa dah banyak bercerita,
so korang baca jeh ek kat sana
kami nak post gambaq saja wookieh,
ngheee~~~



model taman burung...muahahaa

berposing sbelum memulakan perjalanan di taman burung...


haa..d sini la bla bla bla bla...

makanlah wahai ikan2 ku~~

calon2 nya adalah.....jeng3...






1..2..3..lompat!!!

dah lompat, blur la pulak..huhu

penat senyum, ini yg d tangkap nya, ish3...

*jika d perhatikan dengan teliti, sesangat lah kurang gmba en.naufal, ini kerana beliau lah yang menjadik fotographer..sekian..


pearl's world: short update

| |

pearl's world: short update

short update

Saturday, August 15, 2009 | |

wahhh...

sabtu yang bes...
bes bes bes..

penat dan letih utk becerita skang..
ngantuk~~~~...
nnt2 la kami cita na...
hehehee...

Aw word,haha

Friday, August 14, 2009 | |


hahaha...

terima kasih pada yang mengundi saye..
pada family saye..
pada peminat peminat saye yang x jemu2 dengan saye..
pada cikgu cikgu skolah saye..
samada skolah rendah..skolah menengah..juga skolah tadika..
para bloggers sekalian..
terima kasih lah..
sbb tanpa anda suma..
siapalah saya ini..
tanpa anda juga..
x dapat la saya award ini..
muaahahhahahahhaha.....

wookeyh3...
5 fakta menarik ttg pemberi award:
memandangkan ada 2 orang, kami buat satu2 na..

KAK SALWA
1-rumet sementara masa bwat RA rituh
2-dari usm induk, bwat LI kat sini(kejut)
3-suka men basketball
4-suka mengaktifkan diri dengan xtbt2 kat induk especially KRU
5-ade keta, muhahahah....

NAUFAL
1-suka panggil kak salwa dengan panggilan KAK SALWA walopon sbenanya diorang sebaya
2-suka joging ptg2 kalu dia x bz n suka jugak maen basketball
3-ada keta jugak, nghehhe
4-baru2 nih dia suka kata bahawasanya dirinya ituh ensem, muhahahaha..
5-rumet ngan mr.darklight



next,setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri 
1-anak sulong, tapi x macam anak sulong,muhahahha..
2-ade orang kata saye nih mcm manja skit,hihi..
3-ade orang kata jugak saye nih suka senyum,hihi lagi..
4-seorang plajar chemical eng
5-suka join xtbt2 yang agak mencabar dan bes
6-suka maen game
7-anak jati penang, tapi jalan kat penang pon x hingat
8-lebey suka kuar jejalan ngan family
9-suka makan makan makan dan makan lagi, waaahahaha
10-masih single(tiru kak salwa,muhahhahahaha...)


pilih 10 penerima award seterusnya,dan describe tentang mereka

1-
mr.darklight-rumet naufal
2-mazuan-kawan skolah rendah dulu
3-yonz-duk tepi bilik+skulmate+ex rumet masa 1st yer
4-ikin-suka maen basketball ngan kak salwa ngan naufal skali
5-ncik hadi-kawan ncik ikin, pon suka maen basketball jugak sampi teseliuh kaki
6-naim-sedang berkonvo pada waktu ini 
7-attahrel-senior kimia
8-lilyto-senior kimia jugak
9-pjat-sudah 2 sidang menjadi rumet
10-nik-suka menangkap gamba

slamat menjawap~~(^_^)

what?!

Wednesday, August 12, 2009 | |

argh

tgah marah nih
nak cancel g tau la btul2

x kira,
suma bersalah
suma mintak maap kat kami cpat
huh

kami sgt sgt sgt sgt x suka bila cancel2 cam nih
*perabis dwit kami jeh,huh! huh! huh!

ish,
rasa cam nk fire jeh suma suma org
jerit sekuat ati!!
aaaaaaaaa~~~~!

my weekend

Monday, August 10, 2009 | |

a ha!!

sekarang, kami tgah membizikn diri utk berkayak..
hiihi
bez bez bez..
suka suka suka..
kami mmg suka buat xtbt2 cm nih,
bes sgt3
hahaa

ari sabtu yang bakal tiba nih,
kami akan p berkayak,
kayak merdeka,dari kampung baru ke pulau aman,
katanya kalu profesional dalam 5 jam la perjalanan dia,
kalu yg x pro mcm kita2 nih, ntah la brapa puluh jam baru nk sampi, 
muhahahahhaha...

so sabtu lepas kitaorang p la bwat tranning kat batu feringgi,
yang kat water spot punya tempat tuh...
seharian jugak ar..
dia ajar mcm2 ttg cana nk kayak dari basic,
pas dia cerita2, gilirang practice plak...
kitaorang pon kayak ar, lam laut tuh...
ngan ombak nya, ngan time tuh nk ujan nya, angin lagi..
fullamak..bes lah..
ada water cnfidence,
ada ajar cara nk resQ jugak, 
suma wajib terbalikkan kayak, 
hahhaha....mmg bes..
tp yg spoil nya,bila dah jatuh lam air,kami x larat nak naek atas kayak pulak...huhuhu...
badan berat seyh..tangan x cukup kuat,waahahah..
kna banyak push up nih,hihi..

keesokan harinya pulak,
kayak kat tasik redac ja..
kayak kat tasik nih x sama dgan kayak kat laut..
kat tasik tadak ombak..air x beralun..
x brapa bes...x adventure ar..

x saba nk tunggu hari kejadian,
hehehehe..

lepas kitaorang bekayak, 
kami ngan ain pon meneruskan agenda d hari ahad kami..
kitaorng p pisa, ada pc fair..
bli ext hd ja..
640gb, tp yang nih 3.5 punya..
bukan utk dibawa bersiar2 wookeyh...
hahahha...

dengan ini, saya, nurhazwani binti yusoff azudin, bertekad,  utk mengabeskan kerja2 yang perlu disiapkan dengan awal dan cepat, supaya, tadak sapa bleh kacau saya hendak berkayak ujung minggu nih.titik

*sedang bertungkus lumus bwat asement, waaahahaah...

apekah??!!

Thursday, August 6, 2009 | |

tempat kejadian: quensbay mall

tarikh : 3/8/2009
masa: antara jam 2 ke 3 ptg

m: nk tgok2 dlu ka nk bli terus?
k: bli lah..erm..nk amik dwit dulu..
m: jum..

*d mesin ATM

si 'k' sedang menekan2 butang mesin itu,

TIBA TIBA!!

k: apenih???!!
m: knapa?
k:dwit nih!! *sambil tengok dwit kat mesin tuh+ tekejut+teruja+ tatau nk pikir apa dah
m: mesin bunyik tuh, amik la dwit tuh *tit tit tit tit bunyik mesin ATM
k: dwit betul keh nih?? *tit tit tit tit bunyik lagi..
m:mesin bising tuh
k: x pecaya nih, betul ka??

dengan perassan curiga, sambil berfikir2 'dwit betul keh nih??' si 'k' pon mengambil dwit itu...

berbekalkan perasaan curiga tadi, si 'k' dan si 'm' pon berjalan2 melihat barang2 yg ingin dibeli..

pabila tiba waktu sesi pembayaran..
k: 'm', konfem ka td tu dwit betui? kalu dia x terima cana?
m: betoi kot...

chashier: sumanya rmxxxxxx
si 'k' mengeluarkan dwitnya dengan perasaan ragu2..
dup
dap
dup
dap
*ting!! bunyik laci duit
chashier: terima kasih..datang lagi..(^_^)

k:fuh...lega...seb bek dwit betui..
m: hahaha..

huhu...
apesal kami tatau pon hah??


saye baru tau, anda bagaimana?? sudah tahukah anda??hahaha....keh kami ja yang ketinggalan...waaahahhaha....


cerita yang panjang...

Sunday, July 19, 2009 | |

wah..

lamanya x udate..
1 minggu??
2 minggu??
hehehe...

banyak menda2 yg jadi...
cuma x sempat la nk menaaipnya..
ngan asemen yg dah mula melambak,
ngan xtbt2 nya lagik,
waahahaha....
saye dah nk mula sibuk!!
tp papeh pown, RELAX LAH....
hahahhaa....

ritu skol kami da bwat hari interaksi, 
hari sukan2...
da tradisi, skul akan bwat 1 hari sukan2 nih, 
sempena sambut plajar baru la...(kowt..hihi)


enchik dekan skul kami sedang berusaha melarikan diri..
muahhahaa


'1..2..3..taaarrriikkkkk!!!!
dapat no 2 tuh....hihihi...
tgok la sapa yg duk depan, muhahahha

hmmm...
selepas 'bergembira' di ujung minggu
senin terus semasema+batuk2+sakit tekak
kombinasi yang bahaya tuh!!!
tp jangan riso...tadak papeh nya....
hihhihii...


nah...ubat2 nya...

tuh cita ujung minggu lepas, 
ujung minggu yg baru nih pulak caneh??
hahahaa....
kami balik rumah la....
kucen demam...rindu kat tuan dia yg tersayang...
tuh yang balik tuh..
muhahahhahahaa......

nih suma keja adik kami la nih, 
suka sangat membuli kucen2 kami,
smpikn mama kami kata kucen kami tamau masuk rumah sbb takot kat adik kami,
smpi demam2 lah kucen tuh,
ish3....
dah dia sengsorang..sapa g dia nk buli, kucen la jadi mangsa...
muhahhahaa...
macam2...

td nk betolak balik USM, 
tgok kucen2 suma sihat dah...
dah ada org melayan kerenahnya..sihat la dia....hihihi..

aha!!
ari sbtu ritu ada penang open, olahraga kat induk,
ain p sana, so dah alang2, rumah kami pon dekat jeh, kitaorang p la jejalan,
(ain dari usm transkrian,kami dari rumah kami...)
1st, kami p amik dia kt induk, n lunch kt umah kami,
lepas mkn, kitaorg g la jejalan....
jejalan dengan relaxnya!!
hahahhaa....sbb tadak menda nk kejar2,
tadak pikir asemen,
tadak pikir nk balik kul brapa*sbb duk kat umah
tadak pikir pasai dwit* jpa da masuk!!
tadak pikir takot org marah*sbb drive sniri n da mintak izin wookeyy
hahahaha....mmg besss....
n ain aja kami mkn 1 menda nih, 
kat queensbay, level bawah skali,
nama dia 'tako'
haa...bukan kueh tako yg jual kat kedai tuh, nih tako laen...
sedap3, nnt p sana trai la mkn..hihihi...


pada mlm nya pulak, ingat nk p bon apentah,
bon odori kot,betul keh nih??hihi...
bincang punye bincang punye bincang,
kami x jadi p...
huhuhu...
ain ja p...

ain kata bes...
ada bunga api..
ada makanan...makanan...dan makanan lagi...
muhhahahhaa.....

pasni da x leh kuar2 slalu...
da banyak keja..da banyak asemen..
kna study banyak....
woooohohohoo....


ain, kami n ain lagi,(aik, bagaimanakah itu??)
sedang berposing d skul ter chenta...muhahhaha



kuat lagi!!kuat lagi!!!


kasut siapakah yang baru itu?? 
haaa...itu yg kita x tau....muhahaha






waaahhaa

Monday, July 13, 2009 | |

td kan, saje la merajinkn diri jenguk2 nuffnang tuh, pastu kn, ade terjumpa ini!!


waaaaaahahhahahhaaa......
nampaknya bukan lah sayer shaje yg tertunggu2 dwit jpa nih, ade jugak org len yang lebeyh fanatik sampikan men'search'kan nya dalam tenet,
muhahahahhahahaa


sabtu yg d isi

Sunday, June 28, 2009 | |

smalam (ari sabtu) kuar ngan ain
kak dayah(kakak yg jaga KEMA tuh...) ajak p mkn kt umah dia,
so kami ngan ain pon p la umah dia...
p masak n makan tgah ari kat c2,
special wooo....dia bli ikan keli, so kitaorg bakar ar,
chef kita pada ari ni adalah cik ain ye, ngheee~~
die lah yg tukang membakarnya..hahaaa..

suma sedap2...

paling best bila ayah kak dayah kata 'sedap pulak ikan keli arini ye'

waaahahahhahaaa......masatuh ain da tesipu2 malu, muhahahahaa....
ayah kak dayah kata, 'patutnya kena bli lebeyh ikan keli nih..x cukup nih.'

hahaha....biasajew....ngheee~~

aha! lupa plak nk citer, 
kak dayah ada ank menakan*anak sedara, nama kitaorang sama la....hehehe...

siti nurhazwani & nurhazwani (^_^)

dak ni kan, sesangat la kuat mkn, 
suma dia mkn, 
nasik dia mkn banyak, 
rambutan, lepas satu...satu,
durian pon mkn gak,
masa kitaorang p, tangan dia sentiasa ada buah rambutan,
mmg x brenti..ish3...
abg2 dia pulak yg susah nk mkn, along dia, mkn nasik pon tanak,
angah dia pulak, kena ugut baru dia nk makan, tu pon nk syer ja dengan adik die (wani junior)

wani junior yg kuat mkn, ngheee~~


lepas lunch, kitaorg rest2 jap...
pastu da redup sikit, 
sesi memanjat pokok moktan pulak 
*moktan= rambutan
banyak jugak buahnya, time nih, ain men jaadi tukang buang semut itam, muaahahhahaa....


masa ni kn, kami tau satu rasia, 
rupa2 nya, wani junior takot rama2,
muhahahaha....
rama2 yang telah menakutkan wani junior

hahaha...mmg lawak lah tengok muka dia, 
mcm2 btul wani junior nih

lpas kait2 buah tuh, 
kitaorang suma p ke ban pecah pulak, 
amik angin petang...hihihi..
best gak , 1st time p c2, dekat la jugak dengan umah kak dayah,
angah dan along kepada wani junior

ain,wani junior & me

suka benar dia men ayaq


men pasir ngan angah die


tapak kaki sapakah ini?? haaa itu yg kita x tahu..muahhahaha


mendamaikan..hihi


sonok gak men2 ayaq (abaikan plaster tuh)

haaa...abes men2 kat ayaq, kitaorg mkn2 pulak kat situ..
kena ngan angin laut, waaahhhh bes woo...
ada jual kueh pau kt situ, sedap gak,
*pasni kalu ain nk carik2 pau lagik, leh la p bli situ, muhahahaa..
*hanya org2 yg tertentu sahaja yg akan paham, nghee~
lepas mkn kitaorang suma pon balik...


mlm pulak plan nya nk maen squash,
pastu da smpi komplek sukan, 
atas sbb2 tertentu,
kitaorang maen badminton..

x ramai yg maen...
4 lelaki + 5 lelaki + 2 pompuan ja..
haha, yg pompuan tuh kami ngan ain la...
muhahahhaaa

maen2 punya maen, smpi 11 lebeyh gak la,
penat plus best woo..
lama sangat x maen badminton, sangat2 lamaaaaaaa....*lamatuh..muhahahaa

fenat wooo....
bepeloh2...basah baju mcm maen ujan...hahaha

pastu rini (ahad)
da x larat, 
mangun pagi, rasa sakit pala,
penin + semasema + cam nk demam
muhahahaaa.....
baru seharian beraktiviti cm tuh, dah nk demam
apelah...teruk btul....

hmm...wani junior, nnt kita jumpa lagik na...hihihi (^_^)


cute x ?? (^_^)

comey kan ?? *wani mmg suma comey2...muhahahhaaa



ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive