hoho~~

Wednesday, June 17, 2009 | |

yay!! 

baru balik darik jln2 (^_^)
heee~~ bkn jln memane pown sbenanya..
kisahnya begini...
selepas aktiviti memujuk mama kami utk datang sini(USM) berjaya,maka dengan rasminya(ceewah) mama kami pon mai la sini ngan abah kami tadi...
mai lunch je pon..
kami berlima (kami, abah kami, mama kami, ain ngan raihana) mkn2 kat cfe staf,pastuh lepas mkn adela sembang2, motivasi2, cakap2, gosip2,cam x jumpa setaun jek, padahal 2 minggu lepas baru jek balik, muahahaha...k, smbung citer,lepas sembang2, mama kami ajak balik..(ajak abah kami la..bukan kami...)then mama kami kate nk singgah umah mak tam kami kowt, pabila terdengar, apeh??hihi..nk ikowt...ha, disini permasalahan pon timbul...cuba fikirkan

umah kami kat penang(2 b specific kat PULAU pinang), umah mktam kami kat BM,(pokok machang) ,sekiranya kami ikot, abah kami perlu memandu dari nibong tebal ke bm then ke nibong tebal(anta kami balik) then balik pulau...

wahh..letih tu..my father refuse 2 do so...sian my dad
abah kami kate, nk ikot jom, tp balik snirik,nek bus keh,nghee~~
tanak..nnt org culik caneh..
so kami pon call la sepupu kami, hihi..tanya dia leh tlg antakan x, lpas soal selidik, dia kate wookey,tp mlm sikit sbb die ade hal, YAYY~~x kisah mlm ke siang, janji leh ikot..hihi

p umah mak tam kami tuh bkn bwat ape pon..saje nk kaco2 nk p jugak..ngade2 btul..
lepas asar, mama n abah kami pon balik umah...tinggai la kami kat umah mktam kami...mkn2,sembang2, tgok tv, mkn lagi,pastuh lam pkul 6 lebey, sepupu kami pon balik...terus dia anta kami...

pastu kn, masa otw balik usm, ade traffic jam, panjang jugak ar..jalan pon slow..slow..slow...then ada ambulance lalu..so tau la ada kemalangan, tgok2 kn, xcident tuh antara 2 lori ngan 1 keta, lori tong gas tuh, seb bek x mletup, bersusun jeh tong2 gas tepi jalan,seram btul.. keta tuh teruk gak ar, kemek, atas jalan penuh ngan serpihan2 permata tiruan(kaca lah...hihi)..seram..ambulance ada..tp x nampak org..tatau la cana pemandu dia...

selepas apa yg terjadi..seronoknya dapat keluar..
tima kasih mama n abah sbb datang
thanks kak mar n abg fauzan sbb sudi anta
(^_^)

6 0 org berkata kata:

iPai said...

wah ... kat mane accident tuh ..

sweetpearl24 said...

@ipai: highway,sbelum smpi tol jawi..ee..seram2..

superskinnyme*catt said...

wah,smpt ag kua jln2 noo.

sweetpearl24 said...

@catt: hihi..kalu nak seribu daya...kalu tanak taleh kata apa..muahahhaaa

nikillas said...

tetibe meletop.. tetabooom..!! jadi drama cam final destination plak.. eh tu bukan drama.. tu filem.. hohoho..

sweetpearl24 said...

@ikin: kalu meletop, sure masok brita punya lah..nghee~~

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers