argh!!!!!!

Thursday, February 26, 2009 | |

huhuhu....tekanan tekanan tekanan!!!

baru berazam untuk menjadi 'new me' , jadik balik menda menda yang..yang ..yang...ish!!

tensyen!
geram!
nk marah!
geram!
geram!
geram!
arrrrhhhhh!!!!!!
x suka!!

huhhuuhu....mama...nak balik...tamau dok sini dah.......nak duk rumah.....sob sob..

wo hen mang!!

Tuesday, February 24, 2009 | |

waaa....smakin lama smakin buzy!!

-kem motivasi (27 feb - 1 mac ------terpaksa tarik diri,huhu...sedey...)
-sukan kimia (6,7 & 8 mac )
-klif (7 & 8 mac)
-chemical night (12 mac)
-TOT (14 mac--------kena mengalah jugak..coz ada citra..huhu...)
-viva (17 mac)
-citrawarna (21 mac)

tuh tak termasuk dengan test, kuiz dengan ape2 jenis asignment lagi tuh.

pendek kata:

mang +mang + mang = wo hen mang!!

(X_X)



p/s: mang tuh buzy ,bahsa mandarin...hehe

zoo taiping..

Sunday, February 8, 2009 | |

best woo...walaupon pergi sebagai sukarela untuk membersihkan kawasan zoo,kami semua tetap enjoy dan mmg best lah,dapat juga naik train free..hehehe...

sempat jugak En. YDP mpdl berposing dengan kayu pencakarnya


beruang matahari


setelah penat berkerja..

zoo taiping

roundabout pon boleh..

yay~~~

Friday, February 6, 2009 | |

sok nak p zoo... hik (^_^)

my holiday....

Sunday, February 1, 2009 | |

hm..kami dah janjikan nk citer ape yang jadi di melaka,wookey...

kitaorang pergi program tu kat sekolah kebangsaan kuala linggi(SKKL),
mana program tu ialah MATUJA(Mahasiswa Tuai Jasa-permata bangsaku),kitaorang bertolak dari usm ni pukul 5ptg(23 hb)smpi skolah tu dah masuk 24hb dah....smpi2 ja tugas pertama adalah TIDO...program jalan selama 3 hari (sabtu,ahad and senin) bersama dengan student darjah 4, 5 ngan 6,best gak arrr....

banyak la jugak aktibiti yang dibuat dengan adik2 tu,antaranya ialah:
-ice breaking(mmg wajib la kan...)
-build a group (bg mana kumpulan,logo,'war cry')
-aktiviti LDK (ada teka lagu,tv buruk,carade,an-saico-pedia,the mole,dan banyak lg lah)
-bina tugu(tugu ni bina sempena nama kumpulan la..pastu men baling belon isi air,tugu sapa kekal dia la menang...)
-sukaneka (penat woo...sian adik2 kami...)
-jejak si kelawar(ade yang nanges...hihihi...cian die...)




adik adik kumpulan cicak(disiplin tuh...hihihi)

meriah sungguh adik adik ni beraktiviti


semangat untuk bersukaneka


adik adik ku..
berdiri(kiri):wahida,mmm(alamak,lupa lah pulak...sory ya dik..huhu..),aris,bob,raihan,mariam,farah
duduk(kiri):syahier,iskandar,amir,iezat


betolak balik 26hb tu singgah soping2 dulu kat melaka...sempat la jugak bli buah tangan tuk family...heheheh...smpi usm dalam kul 2pg lebey ar...

pe lg..mula lah proses basuh membasuh,kemas mengemas dan yang sewaktu dengannya...

27hb,tepat jam 3 ptg,kami pon bertolak lah balik ke rumah pulak....takan nak duduk kat usm je kot,dah namanya pon cuti raya..hehehe....

28hb,kazen datang rumah,dia ajak buat kek keju,hah ape lg, kami pon buat la ngan dia...
senang ja buat kek ni....

bahan2 nya adalah:
-3 cawan tepung berserbuk penaik
-2 sudu teh esen vanilla
-8 biji telur ayam gred A (A-,B,B+,B- suma tu x men k....)
-gula kastard(x ingat la pulak brapa cawan...hehehe..1 suku kot..)

caranya sangat mudah lg senang,budak tadika pon leh buat...ngheehhee...
1.pukul telur ayam satu demi satu...suma skali tau,tayah asing2 telur putih ngn telur kunin tu
2. masukkan gula secara perlahan lahan...laju laju kang tumpah pulok...
3.ayakkan tepung dan campurkan dalam adunan td...slow2,takut tepung terbang..muahahha....
4.buh la esen vanila td bg wangi....


gaulkan smpai dia betui2 sebati...pastu asingkan kepada dua bahagian...
masukkan dalam acuan bentuk kek yang suka,kalau nak buat kek petak,buh la lam bekas petak,kalau nak kek bentuk poligon,cari la bekas poligon...hehehe...

lebih baik kukus adunan td..tp disebabkan malasnya untuk kukus,kami bakar je...buh lam oven 150 dajah sesius,agak agak lam 25 minit,tadaa~~~ ...jadilah kek....


lapisan pertama kek...



then tunggu lg dalam 25 minit,dapat la lagi satu lapisan..tada~~~~~hehehe...

sediakan 2 lapisan kek...

wookeh,step seterusnya....nak bubuh ramuan atas dia...

amik krim keju..1 bungkus..tatau nak kata brapa banyak sbb dia mmg mai dalam bungkus2..hehe...campurkan dengan sedikit susu cair,gaulkan supaya sebati...
then sapukan krim keju td atas lapisan pertama kek...lepas sapu bagi rata,letakkan lapisan kedua and sapu lagi bagi penuh...

habis sapu krim keju tu...sagatkan keju yang ketul tu pulak,pe ntah nama dia...tp dia tak cair la...
then taburkan atas kek yang disapu krim tu....lg banyak lg sedap...hehehe

last,balut kek tu dengan pembalut aluminium and masukkan dalam peti sejuk...
lepas kemas kemas, dah boleh makan....tadaaa~~~~


hehehe...sori ye kengkawan...takdan nak bawak bg rasa...kek tu ramai peminat, dah habis dah...nghehehe...

ade lg benda menarik nih,wahhh..cuti yang paling terisi...ada je aktiviti...heee...

31hb, datuk azalina mai kampung...wah...fofular jugak kampung kami nih...

dia mai untuk perasmian homestay peringkat pulau pinang,dapat la jugak snap gambaq dia...hehehe...


ni masa depa kumpul ramai ramai untuk tunggu datuk nek beca..


ingatkan dia nak naek,rupa rupanya dia yang bawak...nampak tak beca depan tuh,dia la bawak...hehehe..


dikerumuni penduduk kampung...

di sebelah malam nya, terlebih rajin la pulak....teringat nak buat biskut,so dah alang alang bahan dah ada,apa lg, buat lah....banyak la jugak bahan dia,x berapa nak ingat, buat ni pon tengok buru resipi...hehehe...saya budak baru belajar lah katakan...


ni bahan bahan nya...



masukkan semua....gaulkan sampai sebati....



tadaaa~~~

ingatkan nak buat chips more....rupa rupanya yang jd sugar more...muahahahha.......
ini semua gara gara nak habiskan coklat putih...sepatutnta bubuh 100g, dah alang alang ada lebih lg sikit je, p bubuh semua..haaa apa lg...manis la...cam orang yang membuatnya...hihihi...

sape nak rasa boleh la datang bilik..hehe...buat masa skang ada la lg...esok esok tu tatau nak kata la...ngehhehe

waahh..penat menaip...nak sambung buat asignment pulak....

jum wat asignment ^_^


ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers