sabtu yg d isi

Sunday, June 28, 2009 | |

smalam (ari sabtu) kuar ngan ain
kak dayah(kakak yg jaga KEMA tuh...) ajak p mkn kt umah dia,
so kami ngan ain pon p la umah dia...
p masak n makan tgah ari kat c2,
special wooo....dia bli ikan keli, so kitaorg bakar ar,
chef kita pada ari ni adalah cik ain ye, ngheee~~
die lah yg tukang membakarnya..hahaaa..

suma sedap2...

paling best bila ayah kak dayah kata 'sedap pulak ikan keli arini ye'

waaahahahhahaaa......masatuh ain da tesipu2 malu, muhahahahaa....
ayah kak dayah kata, 'patutnya kena bli lebeyh ikan keli nih..x cukup nih.'

hahaha....biasajew....ngheee~~

aha! lupa plak nk citer, 
kak dayah ada ank menakan*anak sedara, nama kitaorang sama la....hehehe...

siti nurhazwani & nurhazwani (^_^)

dak ni kan, sesangat la kuat mkn, 
suma dia mkn, 
nasik dia mkn banyak, 
rambutan, lepas satu...satu,
durian pon mkn gak,
masa kitaorang p, tangan dia sentiasa ada buah rambutan,
mmg x brenti..ish3...
abg2 dia pulak yg susah nk mkn, along dia, mkn nasik pon tanak,
angah dia pulak, kena ugut baru dia nk makan, tu pon nk syer ja dengan adik die (wani junior)

wani junior yg kuat mkn, ngheee~~


lepas lunch, kitaorg rest2 jap...
pastu da redup sikit, 
sesi memanjat pokok moktan pulak 
*moktan= rambutan
banyak jugak buahnya, time nih, ain men jaadi tukang buang semut itam, muaahahhahaa....


masa ni kn, kami tau satu rasia, 
rupa2 nya, wani junior takot rama2,
muhahahaha....
rama2 yang telah menakutkan wani junior

hahaha...mmg lawak lah tengok muka dia, 
mcm2 btul wani junior nih

lpas kait2 buah tuh, 
kitaorang suma p ke ban pecah pulak, 
amik angin petang...hihihi..
best gak , 1st time p c2, dekat la jugak dengan umah kak dayah,
angah dan along kepada wani junior

ain,wani junior & me

suka benar dia men ayaq


men pasir ngan angah die


tapak kaki sapakah ini?? haaa itu yg kita x tahu..muahhahaha


mendamaikan..hihi


sonok gak men2 ayaq (abaikan plaster tuh)

haaa...abes men2 kat ayaq, kitaorg mkn2 pulak kat situ..
kena ngan angin laut, waaahhhh bes woo...
ada jual kueh pau kt situ, sedap gak,
*pasni kalu ain nk carik2 pau lagik, leh la p bli situ, muhahahaa..
*hanya org2 yg tertentu sahaja yg akan paham, nghee~
lepas mkn kitaorang suma pon balik...


mlm pulak plan nya nk maen squash,
pastu da smpi komplek sukan, 
atas sbb2 tertentu,
kitaorang maen badminton..

x ramai yg maen...
4 lelaki + 5 lelaki + 2 pompuan ja..
haha, yg pompuan tuh kami ngan ain la...
muhahahhaaa

maen2 punya maen, smpi 11 lebeyh gak la,
penat plus best woo..
lama sangat x maen badminton, sangat2 lamaaaaaaa....*lamatuh..muhahahaa

fenat wooo....
bepeloh2...basah baju mcm maen ujan...hahaha

pastu rini (ahad)
da x larat, 
mangun pagi, rasa sakit pala,
penin + semasema + cam nk demam
muhahahaaa.....
baru seharian beraktiviti cm tuh, dah nk demam
apelah...teruk btul....

hmm...wani junior, nnt kita jumpa lagik na...hihihi (^_^)


cute x ?? (^_^)

comey kan ?? *wani mmg suma comey2...muhahahhaaa



wehehe

| |

hari sabtu yg best dan meletihkan...

masih penat untuk bercerita...
esok2 lah ekk...

waaaaahaha

Saturday, June 27, 2009 | |

pabila hari cuti bermula....

saya berasa sesangat la boring.....

zzzzzzzzzzzz





huh??sapa kaco??gigit kang



walopon cuti 2 ari sahaja..huhu..

hepi abah day!!!

Sunday, June 21, 2009 | |


slamat hari abah,
kakak sayang abah sangat
dulu2 kakak slalu takut kat abah, 
sbb abah garang, nghee~~
tp sejak kakak mula duk jauh dari rumah (bermula dari matrix)
kakak sedar knapa abah suka marah dulu2,
abah nk bg kakak jadi org yg berguna, 
nk bagi jadi lebih baik,
skang kakak da bole cita apa2 pon kat abah, 
kalu dulu2, suma kakak cita kat mama ja, 
tp skang, kalu x betui apa skit, kakak tpon abah,
kakak cakap ngan abah,
kakak suka dengaq abah cakap, 
abah suka bg motivasi, bg semangat,
abah buat kakak berfikir dan tengok sesuatu dengan lebih positif,
abah memang terbaik lah (^_^)

SAYA SANGAT SAYANG ABAH SAYA!!

ngheheheheee~~~

weightless wedding

Saturday, June 20, 2009 | |

boy: when i grow up, i wanna b an astronaut!!
girl: I wanna b an astronaut too!!
.
.
.
.
.
after several years
.
.
.
.
man: I work in animation production
woman: I'm a legal secretary
.
.
.
.
but..
they dont forget their ambitions
.
.
.
TADAAA!!!


hahaha..congratulation 2 them!! 
saye dapat kat cni   (^_^)

DIGI wat petandingan??

Friday, June 19, 2009 | |

Digi ade bwat petaningan, Digi nih dah banyak bwat xtbt lah, ritu yang wat 'click 2 donate' tuh, skang wat 'speak up malaysia' pulak


adiah dia tiga ribu woo....ada tpon LG Cookie Touchscreen ngan iPod Shuffle jugak..heee~~

Nak join?? bole...senang ja...
1. amik MMS sekreatif mungkin ttg apa yg korang nak xpreskn kpd org ramai
2.antakn MMS tuh ke 016-6029788 
3.Abes....2 step ja...

Total suma ada 3 kategori, kami kopi paste jek la eh, korang baca..nghe~~

Early Birds Category
The first 100 bloggers who participate in this contest and blog about it will be rewarded with a pair of GSC passesto watch a movie of their choice!

Be sure to send in the MMS to 016-6029788 and send an email to digimms@nuffnang.com with the permalink of your blog post and the number that you used to send in the MMS.

Most Creative Entry
- Only eligible for DiGi users who have taken part in Early Birds Category
- If your MMS and blog entry is deemed the most creative by DiGi, you’ll just find yourself RM3,000 richer in your wallet!
- 4 runner ups will also be chosen by DiGi to win iPod Shuffles

Public Category
- Open to public (not necessary a blogger)
- Just MMS your message to 016-6029788
- There are 8 LG Cookie Touchscreen mobile phone to be won here!

If you think your opinion matters, then stop just thinking about it and speak up! Speak up to DiGi and who knows, you may be rewarded for your opinion

Don’t hold back!

ha...da baca?? amacam? nk join? join lah, ngheee~~~

nih cotoh org2 yg da participate

for more information, just click here



hoho~~

Wednesday, June 17, 2009 | |

yay!! 

baru balik darik jln2 (^_^)
heee~~ bkn jln memane pown sbenanya..
kisahnya begini...
selepas aktiviti memujuk mama kami utk datang sini(USM) berjaya,maka dengan rasminya(ceewah) mama kami pon mai la sini ngan abah kami tadi...
mai lunch je pon..
kami berlima (kami, abah kami, mama kami, ain ngan raihana) mkn2 kat cfe staf,pastuh lepas mkn adela sembang2, motivasi2, cakap2, gosip2,cam x jumpa setaun jek, padahal 2 minggu lepas baru jek balik, muahahaha...k, smbung citer,lepas sembang2, mama kami ajak balik..(ajak abah kami la..bukan kami...)then mama kami kate nk singgah umah mak tam kami kowt, pabila terdengar, apeh??hihi..nk ikowt...ha, disini permasalahan pon timbul...cuba fikirkan

umah kami kat penang(2 b specific kat PULAU pinang), umah mktam kami kat BM,(pokok machang) ,sekiranya kami ikot, abah kami perlu memandu dari nibong tebal ke bm then ke nibong tebal(anta kami balik) then balik pulau...

wahh..letih tu..my father refuse 2 do so...sian my dad
abah kami kate, nk ikot jom, tp balik snirik,nek bus keh,nghee~~
tanak..nnt org culik caneh..
so kami pon call la sepupu kami, hihi..tanya dia leh tlg antakan x, lpas soal selidik, dia kate wookey,tp mlm sikit sbb die ade hal, YAYY~~x kisah mlm ke siang, janji leh ikot..hihi

p umah mak tam kami tuh bkn bwat ape pon..saje nk kaco2 nk p jugak..ngade2 btul..
lepas asar, mama n abah kami pon balik umah...tinggai la kami kat umah mktam kami...mkn2,sembang2, tgok tv, mkn lagi,pastuh lam pkul 6 lebey, sepupu kami pon balik...terus dia anta kami...

pastu kn, masa otw balik usm, ade traffic jam, panjang jugak ar..jalan pon slow..slow..slow...then ada ambulance lalu..so tau la ada kemalangan, tgok2 kn, xcident tuh antara 2 lori ngan 1 keta, lori tong gas tuh, seb bek x mletup, bersusun jeh tong2 gas tepi jalan,seram btul.. keta tuh teruk gak ar, kemek, atas jalan penuh ngan serpihan2 permata tiruan(kaca lah...hihi)..seram..ambulance ada..tp x nampak org..tatau la cana pemandu dia...

selepas apa yg terjadi..seronoknya dapat keluar..
tima kasih mama n abah sbb datang
thanks kak mar n abg fauzan sbb sudi anta
(^_^)

sorry..

Tuesday, June 16, 2009 | |

patut kah saya mintak maaf??

bukan salah saya,x berniat pon nk buat salah..
saya x mintak pon jadik cm tuh...
saya da buat..saya da cuba...
da tak leh nk buat cm na..
mmg la saya da janji..
tp saya x mungkir janji tuh...
mmg saya betul2 buat..
saya susah ati tau bila dapat tau cm tuh..
saya kecewa sbb tlah mengecewakn org laen..
saya da berusaha..
ini ttg masa depan saya jugak..
so tak leh la nk kata saya maen2 *walopon saya mmg suka maen*
takan saya nk rosakkan masa depan saya sniri..
saya dah x larat berfikir...
saya dah x mahu menangis...
hmm....
tatau la silap tang mana..
saya x akan salahkn org laen..
ini ttg diri sniri...
saya yg bertangggungjawap..
ape salah saya...???
ape yg saya da buat??
ape???
.
.
.
.
silence
.
.
.
.
.
.
haish....jiwa kacau btul...

ps: mmg btui2 tatau la silap tang mana....sob sob...
2(ps) : ini sekadar luahan perasaan utk menenangkn hati,huhuu..

fruits basket

| |

penah tgok kt tv, tp bukan sbagai penonton setia la...

bila baca kt onemanga, mcm syok pulak..hihi

   
      

wee~~

Tuesday, June 9, 2009 | |

tag darik en naim yg mmg rajin memberi tag, makasih lah bebanyak,hee~~

1. Kekasih saya adalah – seorang lelaki

2. Saya sedang mendengar – bunyi kipas siling yg berputar d malam ari

3. Mungkin saya patut – tido

4. Saya baru sudah – ber YM

5. Beza rakan, sahabat, kawan – ikatan nya...

6. Saya tidak faham – ape yg awak x paham?

7. Saya perlu mencari – jawapan

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya – salam

9. Makna kehidupan – masih diberi peluang utk menikmati idop di muka bumi ini

10. Cinta itu adalah – mainan perasaan

11. Saya paling suka – maen

12. Saya akan cuba – tido lepas nih

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka –erm....saya x guna pon...

14. Telefon bimbit saya – entah di mana, x dapat d kesan

15. Katil saya – tgah panggei saya tido

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya – bila jawapan soklan tuh dah sah2 ang tau, membazir  ja tanya

17. Teknologi adalah - sesuatu yg tercipta utk memudahkn kehidupan, nghee~~

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak –tgok mama masak..

19. Semalam – beday raihana

20. Hari ini –ari selasa

21. Malam ini saya akan –tgok mobie??

22. Esok pula saya akan – keja

23. Saya betul2 inginkan – kedamaian

24. Badminton atau futsal – futsal

25. Karaoke – kat umah ja..

26. Kereta – baru??

27. Bilik yang terang atau gelap – samaja

28. Makanan jepun adalah – kurang enak

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang – babai

30. Siapa yang anda tag – mazuan, naufal, darklight, yonz, at,ermm....sapa lg yg rajin, anda d alu2 kn...(^_^)


ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers