pic of da day..#6

Thursday, December 31, 2009 | |

petama skali nk mintak maap kat ncik kery and da geng sbb x dapat nk upload picture tuh, so konklusinya tadak la pic of da day itu....

alasan: wayer nk transfer gambaq tetinggai kat rumah....hihi..

new semester...

Monday, December 28, 2009 | |

okay...rini hari 1st dalam semester baru..

lepas ni ada lg 2 sem..insyaAllah...

tragedi result
yaALLAH!!!!! apa da jadi nih??? apa kami bwat kat kelas?? kami main2 ka??? hurmmm......apa yg kmai bole bwat skang adalah, USAHA lebih lagi..........*sedih*............


tragedi 'check in',
sampi2 kat blok, meja lama ngan almari lama besepah disana sini,bukak ja pintu bilik, pala plak jadi semak, almari berhimpun kat satu koner, lampu kat meja tadak lg, meja skit punya besaq, camana nk susun katil, ngan almari lg, haish...

oke...cukup la dua tragedi ja..x payah la dok mai banyak2 tragedi lagi...STOP

kami nk kenalkan 1 tempat makan ni, kalau dari usm kejut nih ada la yg rasa jauh, tp kalau tau jalan dalam 25 minit ja da sampi...sama ja kalau nk dibandingkan dengan jauhnya p ke juru tuh...hihi...
kedai makan dia kat KULIM HI-TECH, tau x kat mana?? of cos la kat kulim.... kulim hi-tech kan ada mercu tnda dia yg kat roundabout tuh, sebelah ja mercut anda kulim hi-tech tuh ada beret kedai, ha kedai dia kat ujung skali, kalau rumah org kata conner lot, kalau kedai tatau la pulak, conner lot jugak la kot..hehe...
nama kedai dia AL DANTE, kedai nih bwat ala2 hotel gituh, kalau dari luar, org takut nk masuk, takut kang terover bajet, tp jangan riso...harga dia x sama mcm harga hotel pon...tp kan SIYEZ...mmg makanan dia ala2 hotel..trai ar p..sedap pon sedap, bayangkan kami order chiken chop, punya sedap sampikan sos chiken chop tuh licin, habih terus...betapa dasat nya...hahahhaha....kalu korang p, ada sorang lelaki pakai tag nama ZARUL, hah, p la sembang ngan dia, dia owner tmpat tuh,cakap ar korang kenal kami, insyaAllah dapat discount, hehehheee..kalu malu nk p sorang, blanja la kami p skali...kalu kami ada kompem dapat discount,hahahahahaaaa...

ritu cuti kami join baktisiswa, tau kan?? ala..yg siswa siswi pergi berbakti kepada masyarakat tuh...senang citer program anak angkat lah..program tuh namanya Baktisiswa Perdana, kenapa dia Perdana?? sebab b4 ni baktisiswa adalah program anjuran desa je..tp kali ni gabungan desa, kesemua desa dalam usm (12 desa) bwat program ni serentak, suma kat pahang, ada p ke lipis, ada ke raub, ada yg ke bentong.desasiswa lembaran kena kat area lipis, kampung bt.9 dan kampung kuala kenong, mmg bes lah p d sana, dapat family angkat pon bes, org2 kmpung pon sporting,mcm2 xtvt yg buat suma bg sokongan yg baik, hope ikatan antara family angkat takkan terputus..amin..

balik dari baktisiswa ritu, p ke kelantan plak, husbnd sepupu kami sakit, p konvoi 2 keta je, ngan mkcik2 kami...plan nya nk melawat dia kat hospital, sampi d sana rupa2 nya dia da kuar hospital..so p rumah dia la, tido sana 1 hari, sbenanya kitaorg smpi sana dlm tghari, so rehat2, mlm tuh lepas mgrib sepupu kami bwak p ke wakaf che yeh, mcm2 benda ada jual sana, mcm pasar mlm, eh bukan mcm, mmg pasar mlm pon..hahhaa...otw p tuh nampak la sebijik key ep si, dia tulih jawi, tiba2 rasa duk kat mesir plak, hehhee...tp mmg siyez lah, masa tgok key ep si tuh tiba2 tertanam dalam ati dan perasaan rasa mcm kat mesir, tatau la kenapa, hahahhaaa.... balik tuh tido, pastu sok nya kitaorg siap2 nk balik...otw balik tuh singgah dlu kat pasar yg semua peniaga dia perempuan tuh, pasar siti khadijah kalu x silap, kalu nk bli buah tangan dr kelantan bole la p bli kat situ...

balik dari kelantan dapat undangan perkahwinan dr kawan kami..abg dia kawen...mmg dasat lah cite cinta abg dia nih, dr sekolah lagi becinta, satu skolah ngn kami tuh, sampi ke kolej, smpi la kerja, sampi la da kawen skang....smoga berbahagia...hihihi..bila p kenuri dak2 skolah lama ni, ada la chance nk jumpa kwn dolu2...senior dolu2..hmm...dah mcm2 ragam...mcm2 citer kuaq, ada citer bes..ada citer yg mengejutkan..ada yg dah nak KAWEN!!! huhuhu...cepatnya diorng nk kawen...

lepas tuh da tadak program..keja duk lm rumah, tgok tb..malas tul....nk balik usm nih pon, petang nk balik, pg tuh baru cari2 baju nk buh lm beg,ish3....

entri kali ni x dapat nk buh gmbaq skali..sebabnya gmbaq x cari lg!! hahahaa.... nnt kami upload gmbaq p baktisiswa, gmbaq kawen abg kawan kami, gmbaq kami na...tuh pon kalu rajin...hahhahahaa....

wooookeyy lahh....da banyak menaip..rumet suma da tido...kami pon da nk tido...

c u d nex n3!! daa~~ ^_^

weee~~~

Tuesday, December 1, 2009 | |

hoho...

kami kembali lagi.....
skang ada kat usm,
sok gerak p induk,
6hb gerak p pahang....
lipis...tunggulah ketibaan ku...

ps: owh...slamat berbakti....

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers