tipikal

Sunday, April 11, 2010 | |

kenapa masih ada org yg berfikiran kolot begituh bila semua teknologi sudah sgt senang didapati pada masa kini??? (ada kaitan keh?? huhuhu...)


kesnya begini...
PERLUKAH org lelaki nak hon2 moto keh, keta keh lori keh bila ada org perempuan yg potong kenderaan depa??????? PERLU SGT KEH!!!???? sangat2 lah tuutttttt....

bukn sekali, bkan dua kali, tapi hampir setiap kali kami bawak moto balik dari usm ke rumah kami, mesti ada kes2 yg mcm ni, xsuka la....apekes la dgn korang nih...haish...

wookey, mungkin korang pikir
'budak nih bwak moto x betui kot...sbb tu la depa hon2...'
atau..
'x ikot rule kot.....'
atau...
'tongkat x angkat kot...'
atau...
'ko comey sgt kot...' <--bole d terima :p
atau...
'ko perasan je kot....'

okey...meh nak cita secara detail, kami tamau cita yg sbelum2 nih, kami cita yg BARU jeh jadi, iaitu, SEMALAM, masa otw balik dari usm ke rumah, melalui highway...

ada 1 lori nih, besar...disebabkan badannya yg besar, dia bawak slow, mungkin x larat nk bawak laju2...ataupon mungkin pemandu dia letih nk bawak laju sbb dah melalui perjalanan yg jauh..mungkin ada mcm2 sebab lagi...mungkin..mungkin...
oke, sambung, so bila dah slow, kami yg hanya bawak moto honda wave wana biru bernombo plat P** 8*** itu mampu lah untuk memotong nya...
oke, potong...
bila moto kami tuh betui2 melepasi lori tuh, tiba2 lori tuh HON!!! padiaaaaa...suka ati ja...ada bwat salah kaaa...yg bawak slow sapa suruh...takan nk ikot ja blakang dia...bila taun nk smpi rumah....ada satu moto lelaki potong dia sbelum ni x plak dia hon, huh!
oke, bia lah dia...teruskn bawak moto....seleas beberapa minit, lori tuh potong moto kami, oke..dia dah bawak laju...dah ada tenaga lah tu kot...tup2, tetiba p slow depan kami, uish, apa pasai ni...mengantok keh apa dia ni....oke..potong lagi skali..bahaya kalau bawak moto ikot blakang org mengantuk nih silap2 bole terbabas
oke, potong....
''PIN PIN" mak aih...dua kali dia hon...tadi skali, nih smpi dua plak, kami bwat salah ka??? tadak la plak tnda 'dilarang memotong' tmpai kat situh, hurm...hape2 je lah...
lepas seminit kot, dia potong lagi, woooooohhhhhh...ini nk cari gado ke hapaa...ingat kami pompuan suka ati ja bole nk maen2 atas jalan....lantak ko lah...bia ja dia potong, kami pon ikot jelah...smpi kat tol juru, lori tuh slow sbb nk beratur masuk tmpat bayar tol, memandangkan kami bawak moto, so kami bole la potong lori tuh p masuk lorong moto, skali lagi lori tuh hon, oke, tang sini pon takan salah kami kot????takkan la nk ikot jugak dia masuk lorong lori!!??? haih.....pemandu itu sgt lah bermasalah!!

oke..maybe korang ckp
'pemandu lori mmg la mcm tu....'

oke, meh nk bagi kes laen,
atas jambatan pulau pinang,
ada moto sebijik nih, pemandunya lelaki, dan ada pembonceng lelaki belakang dia, bawak slow mcm nk mkn angin atas jambatan, memandangkan halaju kami adalah constant, so ini membolehkan kami untuk memotong..
oke, potong...
betul2 lepas kami potong, dia boleh plak potong kami balik, pastu masa potong tuh bole plak kwn blakang dia nih dok pusing pala dia tengok kami, haish...kenai ka??? x penah la plak kenai...pastu dah potong dia slow balik, hapekes....so mcm yg kami ckp td, halaju kami adalah constant, so kami potong lah dia, pastu masa kami potong bole plak diorang bwat bunyik2, woohh!!! dari zaman mesopotamia kah diorang nih??

tuh baru dua kes, dan ada banyak lagi kes2 yg kami sendiri pernah hadapi, semuanya lebih kurang sama, bila potong jah ada ja yg nk maen2 balik, eksident kang sapa yg susah!! haish...

PERLUKAH ada lagi yang masih berfikiran mcm tuh ha??
gender bias, korang pemandu2 lelaki di luar sana, kenapa perlu maen2 mcm tuh ha??
oke, kami tau...bukn semua...x adil la kalau kami kata semua....tuka2...korang pemandu2 lelaki yg ego sgt tinggi di luar sana, kenapa perlu maen2 mcm tuh ha??

8 0 org berkata kata:

ogies_cuteis said...

btol3.... km pn rsa cam tuh.. geram tol... sgat geram bla tgah bwa laju2, then org honk.. terperanjat nk mampus.. rsa cam nk menampar jer pemandu tuh... klu aku trbabas cam neh.. jgn main honk suka2 ati!!!! huh!!! -sekian-

sweetpearl24 said...

haaa...tau x pa...
walaupon cuaca mendung, tp bila dok hon2 org nih, panas jugak la rasanya...

bluecrystaldude said...

betul2. walaupun jarang bawak moto or naik moto, kalau orang tgh bawak moto laju pastu orang honk honk terkejut gler. seb baik xterjatuh. ish2

sweetpearl24 said...

betul3, jatuh kang buknnya diorang yg nk tngungjawap

Dark Light said...

kes drebar lori- maybe dia kenal wani kot. sbb tu dia hon byk kasli tu.. nak pastikan tu btul2 org yg dia kenal.

kes penunggang moto- tipikal laki bawak moto atau keta, bila nampak awek 'cun' diorg mmg akan slow dan usha.

p.s- len kali kalo ada org buat camtu, tgk diorg and give THE FINGER. mudah. :D

sweetpearl24 said...

hurm...itulah yg kami cuba sampaikan..tipikal...pemandu lelaki...kenapalah masih ada org2 yg sebegini...huhuhu..dan kes drebar lori ituh, kami x pasti la pulak dia kenai kami -_-'

p.s- hahahhaa...kalu kami give finger kami, kami nk bwak moto guna apa, hahahhahahhaa :D

p.s2- kenapa kena ada tanda ' dekat perkataan cun ituh?? :p

kecik said...

haha..tongkat x angkat kot?

sweetpearl24 said...

huhu...tongkat dah angkat..kalu x dah lama dah tesangkut masa lep kat tol jawi, hahahha :D :D :D

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers