plastic bag? NO!!

Wednesday, December 22, 2010 | |

hai suma,
nex wek semester baru dah nak mula, harini pon dah masuk hari rabu...so tinggal kamis, jumaat, sabtu and ahad je lagi...kami dah mula daftar subjek smalam, sem depan ada 3 subjek saja, 1 ja ada final, yang laen suma koswork...

okeh, dah sikit sikit cita pasai sem baru, ni nak cita pasai benda laen pulak, harini x masuk lab, so lepak lepak kat bilik ja, pastu kemas kemas bilik jap, masa kemas tuh, baru kami perasan, banyak jugak la plastik yang tak berguna yang kmai simpan, yelah, skali keluar bli barang, bawak balik dua tiga plastik, pastu simpan, pastu nak keluar bli barang, dapat lagi, pastu balik simpan lagi, mana tak betimbun jadinya...ish3...

pastu lepas kemas, bukak riders digest asia sambil sambil denga lagu korea best best online di seoul fm, ada la terbaca tentang ini :


di laos, ada satu market ni tak guna langsung plastik bag, barang barang yang diorang jual suma ada 'natural handle' yang diorang buat sendiri, so tak perlu masukkan dalam bag plastik. mcm ni:

nmpak tak? hihi

bagus jugak idea nih, sayur pon takdak la rosak akibat terperosok dalam beg plastik lama lama, hahahha...
ni lah rupa pasar tuh...
*Photo by David Hagerman*

nanti nak p pasar sila bawak 'natural handle' sendiri yeah, kalau tak reti buat, p tanya orang laos cana diorang buat, kalau tak tau jugak, bawak bakul sendiri sudah... =)


8 0 org berkata kata:

xplorer said...

saya pernah ke pasar di LAOS tapi tak nampak pula benda yg mcm ni . mungkin di kawasan pedalaman kot.LAOS memang unik , kalau ada kesempatan kena pergi ke sana

sweetpearl24 said...

@xplorer
owh yea? pasar ni nama Luang Namtha, kalau wani ada kesempatan pon nak p sana jugak ^_^

S.U.R.I.A. said...

wah..unik yer..

sweetpearl24 said...

@S.U.R.I.A.
unik kan? nnt bole la melawat laos, p tengok sniri keunikan nya ..hahaha

iPai said...

patut laa wani takde kat lab .. nak bayar utang wani ..

apa lagi wani, propose kat USM yang membudayakan sustainable development, kita makan nasi kat kafe dengan daun pisang .. uhuhuh

sweetpearl24 said...

@iPai
hehe....jum2 p laos lak pas nih

Ayuraza said...

dear...kunjungan balas..
woww..laos..
bawak saya sekali boleh??? :P

sweetpearl24 said...

@Ayuraza
ahhaha...jum2.. :D

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive