selamat hari isnin!

Monday, December 13, 2010 | |

Good :
[A] morning!
[B] afternoon!
[C] evening! *itamkan kotak yang sesuai

hari ini hari insin, pagi pagi kami akan mula masuk lab seperti biasa yang dilakukan di hari weekdays sebelum ini, and disini kami takmau cerita tentang hari isnin, kami nak cerita tentang hari ahad yang lepas, iaitu semalam *12/12/10*

memandangkan sekarang adalah cuti sekolah, ramai yang berebut rebut tarikh untuk melangsungkan majlis, macam macam majlis ada, ada majlis pertunangan, majlis perkahwinan, majlis berendoi, majlis potong jambul, majlis berkhatan, dan lain lain lagi, pendek cerita, banyak giler kenuri, dalam kalender mak mak mesti dah penuh dengan tanda bulatan, semua dah pakat susun nak p makan kat kenuri mana minggu tuh...

bila dah p makan kenuri ni, masa balik mesti akan dapat buah tangan dari rumah kenuri, dengan kata lain, saguhati dan tanda ingatan untuk majlis ari tu, dulu dulu masa kami kecik kecik, buah tangan dia mesti bunga teloq, kalau budak budak mesti akan dapat cekelat yang diisi dalam bekas teloq yang kertas tuh, itu mmg common la dulu dulu, lani trend dah bertukaq, kalau p rumah kenuri, buah tangan dia dah tukaq jadi kuih muih, ada yang bagi hiasan kraftangan yang kecik kecik tuh, dan macam macam laghi...


haaa...hak ni la baru nak cerita yang betui...yang atas tuh intro ja...
smalam abah kami p makan kenuri, bila balik, abah kami bawak la buah tangan dari rumah kenuri tuh, spesyel woo.. dia bg muffin ngan epal, giler barat, tak tradisional langsung, hahaha... pastu kami pon amik la epal tuh, kami tengok mcm cantik plak epal tuh, besaq dan merah, plus muffin yang besaq tuh, kami pon apa lagi, masuk bilik, cari kain putih, serika kain tuh bg ilang ghedot ghedot dia, pastu tak atas meja, and...... tada!! hehehe..

ini epal merah



si epal dan si muffin


itu saja untuk aktivi di hari ahad....sesi menangkap gambaq bersama epal dan muffin, best bekerja dengan epal dan muffin nih, profesional dan mendengaq kata, tak lawan cakap photographer, hahhaha...

and ini last photo yang kami edit untuk hari ahad...

*an apple a day keeps the dentist away*

ayat nih kami dengaq dalam cerita apa ntah, dah tak ingat, yang kami ingat, hero tuh suka kat heroin tuh, pastu tiap tiap hari hero tu bawak buah epal sebijik p skolah untuk bagi kat heroin tuh, sebab dia kata buah epal nih bagus, and hero tuh kata, bapak dia pesan 'an apple a day keeps the dentist away' heee :D




-the end-

have a nice monday!
^_^

8 0 org berkata kata:

+akufobia+ said...

epal meragut kerjaya dentist.nanti dentist takde kerja.dentist bosan.dentist cari kerja lain.takde dentist lagi kat dunia yang fana ni.

sweetpearl24 said...

@akufobia-hahahaha....iyelah, sian kat dentist :D

+akufobia+ said...

aa.tak payah kesian.biar padan muka dentist.haha.

d2z said...

bkn keep the doctor away ka. awt dentist plak neh~ -__-

sweetpearl24 said...

@akufobia-hahhaa

@d2z-aik? doktor ka....??kami silap la tuh...hahahha...malu2 :b

A.D.A.M. said...

Hahaha. :P

Eh, muffin tu nmpak sedapppp!

fyda razak said...

haha. kesian

sweetpearl24 said...

hehehe

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive