next!!

Thursday, April 29, 2010 | |

hai everybody....

wahhh...cam ceria ja bunyik eh?
musti lah ceria...dah ada kat rumah terchenta!!!
hehehe....

exam dah habis, exm kali ni x berapa best lah rasa, tatau lah cana result nanti...huhuhu...

lumrah student yg study utk amik ijazah, kena buat internship, so nex week tibalah giliran kami untuk melalui fasa 'bekerja sambil belajar' nih pulak...
kami akan buat internship kat Nilai, negeri sembilan, (jadi orang negori la pulak...hahhaha) nama syarikat tuh Inno Biologics...ada la buat reserch sikit2 pasai syarikat ni, syarikat nih specialise dlm mamalian cell culture technology, dia jugak ada buat biopharmaceutical production, syarikat nih ada 2 tempat sbenanya...satu kat damansara, satu kat nilai...masa nk apply dlu, tatau pon ada yg dekat damansara, tau yg kat nilai ja...so anta la resume n surat nk apply internship kat nilai, lepas beberapa minggu, ada org call utk knfrmkan yg betul keh nk buat internship kat nilai, dah knfrm, lepas tuh masa diorang nk anta surat tawaran praktikal, diorang call lagi, masa ni lah baru kami tau yg Inno Bio nih pon ada kat Damansara...sbb nombo talion dia bermula ngn 03, dan dlm surat praktikal tuh ada alamat damansara...hehehhe...

sabtu or ahad nih nk btolak p nilai...rasa gementar lah pulak, dah la kat sana nnt sorang2... tempat orang... x kenal sapa2 plak tuh... dah la i nih pemalu orang nya, hik hik hik, canalah nk cari kawan nih.. lepastuh tetiba terfikir sorang2, nnt kami keja, kami nk kuar lunch ngn sapa? tayah mkn lah, posa, praktikal 10 minggu, posa 10 minggu,nnt kami kurus lak cana? hurm... kalu masa bukak sem depan kami dah kurus, maknanya masa kat nilai kami tadak kawan, kalau kami gemok, maknanya kawan kami tersangatlah ramai smpi suma berebut2 nk teman kami mkn, bole x assume cmtuh?? hahahhaha

enaf pikir pasai praktikal okey...baru lepas exam, rehat jap ye, hehehhe..
nih nk cita nih, kucin kami beranak lagi!!! yay!!! hahahhahahha
kali nih 3 eko plak....so skang kami ada 2 + 3 baby kucin...hooyehhh~~
ritu Tam yg beranak, 2 eko, 1laki 1 pompuan, kali ni Intan plak beranak, 3 eko, 1 laki 2 pompuan...betambah ramailah komuniti kucin dlm rumah kami, hahhahahah...
sbenanya intan beranak nih betui2 tekejut, bila dia mengandung??? siyez!! tatau pon bila dia mengandung, tiba2 ja abah mesej intan dah beranak 3 eko..
nk tau kenapa kami tatau bila dia mengandung??
sbbb....intan nih kuat makan!!! siyez!! kucin yg paling kuat mkn yg penah kami bela!! haaa...kalu dia nk mkn, dia nnt mai merayu kat sapa2 yg dia nmpak, selagi x bg, selagi tuh la dia nnt kacau, kalu buat2 tido, dia nnt naek atas badan pastu jilat2 kat muka, pastu bagi geli2 kat telinga, pastu dia bising meaw2 sambil merayu2 suruh bagi mkn. kalau tanak kena kacau, bg jelah mkn kat dia...sbb tuh la bila tengok perut dia besaq, ingatkn dia GEMUK!! rupanya ada baby disebalik kegemukan dia...hahhahaaaa..anak dia cute sgt!!! hee~~

wookeylah..dah banyak cerita, nnt kami cita lagi na... skang nk p kutip baju, nk mndi2, siap2 cantik2, nk duk depan tv, nk tengok adamaya plak!! ^_^
thats all for now
daa~~
^_^

alamak!!!

Monday, April 26, 2010 | |

punya lah banyak guna kekelater, smpaikn kekelater pon tamau solve dah,huhuhu...


kalu sok dlm dewan exm kekelater jadi cani jugak cane??!!!
takan nk tulis 'cant solve' dlm ketas jawapan plak?? haish...


last paper
27/4/2010 (2.15 pm)
EKC 337 - reactor design and analysis
Dewan Utama


-_-"

| |

jam menunjukkan pukul 4.24am ,26 april 2010,

jap lagi pukul 9am ada exm, http://emo.huhiho.com
pala dah penin, http://emo.huhiho.com
3 jam kot golek2 atas katil, mata tanak pejam,
dah mcm2 bwat.. http://emo.huhiho.com x lena2 jugak...
dah tatau nk bwat apa, takot blank jeh masa jawap exm jap g, huhuhuhu...tanak..mintak simpang la...banyak2 simpang pon tapa..huhuhu...
mata..tidur lah...nk study pon x bole...
jangan la bwat cani...sian la kat kami...paper susah kot pg ni..
kalu pala penin cana nk jawap...pelish...

dup dap dup dap

Tuesday, April 20, 2010 | |

diriku ini bakal mengambil exm 1st paper jap lagi!!!!

EKC 367 + 2.15pm + DU



*al da best 4 me!!! (^_^)
* neves la pulak, haish

model yg bakal meletop!!!

Saturday, April 17, 2010 | |

rini abeskn masa petang bersama model2 yg bakal MELETOP di arena permodelan, wahh!!!!! hahahhahaha :D :D :D
suma berBAKAT BESAOO nih, x caya?? sila lah tengok sniri... :p
|
|
|
|
\/

eh, malu... :p

(@_*)

muahx!!

mcm nmpak mangsa..hohoho

jgn bersedih..ku kn setia di samping mu...wah!! :D

.....

pandangan...

catwalk *versi pompuan

catwalk *versi lelaki

.....

hah!!
penat suruh dia kalih, dia tanak kalih...huhu ~_~*

meaw!!!

Wednesday, April 14, 2010 | |

100_2581e

bunga bunga chenta

Monday, April 12, 2010 | |

DSC_2928e


DSC_2926e

tipikal

Sunday, April 11, 2010 | |

kenapa masih ada org yg berfikiran kolot begituh bila semua teknologi sudah sgt senang didapati pada masa kini??? (ada kaitan keh?? huhuhu...)


kesnya begini...
PERLUKAH org lelaki nak hon2 moto keh, keta keh lori keh bila ada org perempuan yg potong kenderaan depa??????? PERLU SGT KEH!!!???? sangat2 lah tuutttttt....

bukn sekali, bkan dua kali, tapi hampir setiap kali kami bawak moto balik dari usm ke rumah kami, mesti ada kes2 yg mcm ni, xsuka la....apekes la dgn korang nih...haish...

wookey, mungkin korang pikir
'budak nih bwak moto x betui kot...sbb tu la depa hon2...'
atau..
'x ikot rule kot.....'
atau...
'tongkat x angkat kot...'
atau...
'ko comey sgt kot...' <--bole d terima :p
atau...
'ko perasan je kot....'

okey...meh nak cita secara detail, kami tamau cita yg sbelum2 nih, kami cita yg BARU jeh jadi, iaitu, SEMALAM, masa otw balik dari usm ke rumah, melalui highway...

ada 1 lori nih, besar...disebabkan badannya yg besar, dia bawak slow, mungkin x larat nk bawak laju2...ataupon mungkin pemandu dia letih nk bawak laju sbb dah melalui perjalanan yg jauh..mungkin ada mcm2 sebab lagi...mungkin..mungkin...
oke, sambung, so bila dah slow, kami yg hanya bawak moto honda wave wana biru bernombo plat P** 8*** itu mampu lah untuk memotong nya...
oke, potong...
bila moto kami tuh betui2 melepasi lori tuh, tiba2 lori tuh HON!!! padiaaaaa...suka ati ja...ada bwat salah kaaa...yg bawak slow sapa suruh...takan nk ikot ja blakang dia...bila taun nk smpi rumah....ada satu moto lelaki potong dia sbelum ni x plak dia hon, huh!
oke, bia lah dia...teruskn bawak moto....seleas beberapa minit, lori tuh potong moto kami, oke..dia dah bawak laju...dah ada tenaga lah tu kot...tup2, tetiba p slow depan kami, uish, apa pasai ni...mengantok keh apa dia ni....oke..potong lagi skali..bahaya kalau bawak moto ikot blakang org mengantuk nih silap2 bole terbabas
oke, potong....
''PIN PIN" mak aih...dua kali dia hon...tadi skali, nih smpi dua plak, kami bwat salah ka??? tadak la plak tnda 'dilarang memotong' tmpai kat situh, hurm...hape2 je lah...
lepas seminit kot, dia potong lagi, woooooohhhhhh...ini nk cari gado ke hapaa...ingat kami pompuan suka ati ja bole nk maen2 atas jalan....lantak ko lah...bia ja dia potong, kami pon ikot jelah...smpi kat tol juru, lori tuh slow sbb nk beratur masuk tmpat bayar tol, memandangkan kami bawak moto, so kami bole la potong lori tuh p masuk lorong moto, skali lagi lori tuh hon, oke, tang sini pon takan salah kami kot????takkan la nk ikot jugak dia masuk lorong lori!!??? haih.....pemandu itu sgt lah bermasalah!!

oke..maybe korang ckp
'pemandu lori mmg la mcm tu....'

oke, meh nk bagi kes laen,
atas jambatan pulau pinang,
ada moto sebijik nih, pemandunya lelaki, dan ada pembonceng lelaki belakang dia, bawak slow mcm nk mkn angin atas jambatan, memandangkan halaju kami adalah constant, so ini membolehkan kami untuk memotong..
oke, potong...
betul2 lepas kami potong, dia boleh plak potong kami balik, pastu masa potong tuh bole plak kwn blakang dia nih dok pusing pala dia tengok kami, haish...kenai ka??? x penah la plak kenai...pastu dah potong dia slow balik, hapekes....so mcm yg kami ckp td, halaju kami adalah constant, so kami potong lah dia, pastu masa kami potong bole plak diorang bwat bunyik2, woohh!!! dari zaman mesopotamia kah diorang nih??

tuh baru dua kes, dan ada banyak lagi kes2 yg kami sendiri pernah hadapi, semuanya lebih kurang sama, bila potong jah ada ja yg nk maen2 balik, eksident kang sapa yg susah!! haish...

PERLUKAH ada lagi yang masih berfikiran mcm tuh ha??
gender bias, korang pemandu2 lelaki di luar sana, kenapa perlu maen2 mcm tuh ha??
oke, kami tau...bukn semua...x adil la kalau kami kata semua....tuka2...korang pemandu2 lelaki yg ego sgt tinggi di luar sana, kenapa perlu maen2 mcm tuh ha??

habis....

Friday, April 9, 2010 | |



test dah habis~~~~
hooyehhh~~~~

walaupon minggu nih ada 3 test, tp x terasa sgt tensyen utk memulun 3 test ituh, ntah la, rasa best jeh, masa jawap test pon xdelah gelabah sgt mcm test2 sbelum nih, seruis, mmg rasa sgt laen... maybe sbb banyak program dah abis kot, so bole tumpu kat study jeh, hehehe... tapikan... mmg... kami rasa sgt laen...x penah rasa setenang ini...

tenang bagaikn kucin yg sedang tidur dan x hingat nk bangun2 dah...

tenang bagaikn sedang duduk diam di tepi pantai sambil mendengarkan bunyi ombak yg x pernah berhenti menyapa pantai...
tenang bagaikn.....ape2 jelah, dah x tau nk describe....
lepas ni study week seminggu, pastu EXAM!!!

*masa utk pulun exam ye lepas nih
*nk balik rumah sok~~~ ^_^
*siap gmba lagi tuh, jgn maen2...hahahha.. :p

Pengumuman!!

Saturday, April 3, 2010 | |

Blog ini sedang kucar kacir, sila ignore apa2 yg x berkaitan, ini semua disebabkan oleh tangan yg gatal sgt nk menukar itu dan ini, lepastuh x reti nk buat elok2, lepas tuh semua jadi error!!! dah x tau nk pebetul mcm mana, anggap ja ada peperangan, dan maybe peperangan ini akan berlarutan utk beberapa hari, sehingga lah ada kelaangan waktu untuk memperbetulkannya semula, sekian terima kasih.


*penat pikir tang mana yg x betui, huhuhu..sedih... :'-(

hoyeh

Friday, April 2, 2010 | |

*dengan rasminya saya menjadi penduduk lembaran sidang depan , hahhahahhaha :D

spring

| |


hazwani
Originally uploaded by sweet(^_^)pearl
banyaknya bunga2 kat usm... ^_^

contiang

Thursday, April 1, 2010 | |



*viva x leh blah....
*ada 3 test nex wek <---perlu banyak study dan sedikit maen :p

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers