baru tau!!

Saturday, July 17, 2010 | |

kami bru tau sesuatu!! hah!! kami tatau korang tau ke x, maka, meh kami bg tau, hahahahha...

mula mula, bukak google, kepada sesapa yg tatau nk bukak google, tekan sini

pastu taip 'Google gravity' mcm kat dlm gmba dibawah ni :

lepas taip 'Google gravity', sila tekan 'I'm Feeling Lucky' , yang kat tepi Google Search button tuh.

lepastuh, kedebaaboomm!!!!

suma tulisan kat google punya page akan jatuh, seperti ada daya tarikan gravity, mcm citer buah epal yg jatuh dari pokok tuh,hahahhaha

pastu korang bole maen2, tarik2 tulisan tuh, baling jauh2 keh, ketuk2 dia keh, mcm yg kami buat nih, hahhaha


tulisan2 tuh suma kenyal2, bila jatuh dia melantun, toing toing! best gila!! hahhaha
korang nk maen susun2 pon bole..mcm ni:



atau mcm ni:



haa..korang bole maen puas2 sampi da boring dan tatau nk baling apa dah, hahahhaha...slamat bermaen!! :D


pic of da day..#11

Friday, July 16, 2010 | |

owh..lama suda x bwat pic of da day nih...
kepada sapa2 yang tatau g, pic of da day adalah tajuk yg diberikan kepada entry yg mempunyai 1 gamba ttg ari tersebut.
kononnya nk bwat 1 ari 1 gamba, tp awal2 jeh..pastu da selang 1 ari, pastu seminggu, pastu ntah brapa lama, skang kalu rajin bru bwat, hahahha

memandangkan rini kami hanya rilek2 kat rumah, maka kucin2 kami menjadi mangsa untuk pic of da day arini! hahaha

nah amik.. bukan 1, banyakk punyaa....hahahhaa.. :D







yang ini bukan kucen, hahahah



ps: rasa nk bli dslr! :D

internship #2

Thursday, July 15, 2010 | |

hah!!
sgt best sbb ada di rumah!!
hahahaha....
mungkin ada yg berfikir:

"eh? ada kat rumah? kn ari kamis, ponteng kelas keh dia nih?"

hohoho...tidak...tidak sama skali...kami kn da final year..so subjek sikit je...and ari jumaat TADAK KELAS!! sangat lah best!! hahahah...kamis lab je..memandangkan minggu 1st, lab x masuk g, lab start 22hb, maka, dengan ini diishtiharkan, kami bole balik rumah utk 4 ari!! waahahahaa...
ala...balik ni pon bukn slalu...ni balik sbb nk amik moto..nnt da ada mcm2 program, x dpt balik jugak..huhu..

tadi masa balik, singgah kat tol penang bridge, nk bli touch n go, pastuh pakcik tu kata KAD ABES!! wah!! kad tu pon bole abes!! pakcik tuh cakap isnin bru ada, slalu rabu ja dah abes,alaa...sbtu ahad tutup plak..bila la kami nk bli nih...isk3..sian kat kami..hurm..



ini gamba yg diambil pada 23/5/2010, 1 hari b4 beday kami, kat sikret resipi nilai, taun 2010 ni kami sambut beday dengan org2 baru, kat tempat baru, masa bwat praktikal kat nilai..yg dlm gmba tuh kak nazirah, kitaorg smbut beday awal 1 ari, hahahhaa...tgok ada dua cheese kek, haa yang tu dua dua kami punya! hahhaha...c da perut ar...



ini gmba kolam cantik kat inno bio, gmba ni ditangkap masa lepas keja ari sabtu, ari2 biasa taleh tangkap kat sini, nnt suma org tgok, hahahha


stakat ni dulu kot..
nnt crita lagi na..
daa~~

Internship #1

Monday, July 12, 2010 | |


haa...
LI dah abes...
banyak menda nk crita...
crita ttg praktikal..
crita ttg kwn2 keja yg best..
crita ttg mcm2 lagi lah.
meh kami crita sket dlu na, hehehe

ari jumaat (9/7/2010) ari last kami menjadi seorang trainee di Inno Biologics sdn. bhd.
jadi trainee kat situ mmg best siot!! siyez best, environment keja kat situ best, staf kat situ best, keja pon oke la jugak, lg pon pharmaceutical industri dekat malaysia ni bru je nk bekembang, so mmg ini peluang yg tebaek ah!! hee~

sepanjang kami bekerja kat situ, ari last adalah ari yg paling best!! hah! ni bukan sebab kami da abes keja, bukan..bukan..ni sebab masa ari last, kami rasa yg kewujudan kami disitu dihargai, dan akan diingati untuk ari2 yg seterusnya..wah!! hahaha..
masa ari last tuh, sv belanja lunch!! makasih zul!! hihihi..makan pizza tuh.. da lama x mkn piza, ari last kat situ dpt jugak mkn, hohoho..pastu ptg sbelum balik, ada wat majlis pepisahan plak, ada kek sikret resipi!! x amik gmba la pulak... sronok n terharu smpi lupa da suma, hahaha...makasih suma..makasih sgt2..^_^

makasih zul sbb menjadi sv yg terbaek ah!! banyak yg kami belajar sepanjang menjadi trainee di situ...makasih..walopon zul sibuk, tp kalau kami ada masalah keh, soklan keh, zul mesti akan cuba selesaikan jugak, makasih..saya menghaigai nya ^_^
makasih acap,asrar, amal, rashid, firdaus n kak nazirah sbb sudi keluar luch ngn kami tip2 ari, nek keta korang plak tuh, makasih no... hihihi...
makasih pada suma staf BM yg banyak membantu sepanjang kami berada disana..aiza, abg mus, kak laila, kak ija, todin, mail, kak emi, n suma2 lah, makasih na..hehe
makasih kak mun, akak banyak tolong wani kat situ...seb bek ada akak, sekurang2 nya ada jugak org yg wani kenal kat situ, hihi..
makasih acap sbb sudi tumpangkn kami masa awal2 praktikal dlu! walopon masa tuh kita x kenal sgt pon, tp acap sudi menghantar n menjemput kami..wah!! hahaha... makasih no..kalu x miskin la kami..1 ari patploh henggett tuh!! mahai siot nek teksi!! pastu abah kami da antaq moto, nek moto la kami..hehehe...
makasih jugak kat suma staf laen kat inno bio tuh yg mengenali diri ini...
banyak benda yg kami belajar di situ.. kami ada terfikir..sekiranya kami terima offer LI kat tempat laen, adakah kami akan rasa best nk p keja tip2 ari mcm kami rasa masa kami LI kat inno bio? hurm...sila jawap soklan yg tiada jawapan ini, hohoho...

ari sabtu (10/7/2010) kami betolak balik dari nilai ke penang, masa otw nk balik tuh, abah kami berenti kat inno bio, katanya utk tangkap gmbaq kenang kenangan, hahhaha...kami x suruh pon na..abah kami yg berenti sniri tau..kami pon apa g, tangkap lah gmbaq, 10 minggu kat situ gmbaq sekeping pon tadak! haish...
inno biologics...


bunga raya dpn inno bio... kami rasa sorang pon staf inno bio x penah tangkap gmbaq pokok kat depan nih, hahahhaha...

dah abes tangkap gmbaq, ALAMAK!! taya pancit!! seb bek depan inno bio..so abah kami pon tuka la taya..maka belajarlah kami cara2 tuka taya, hehehe...

taya yang pancit, mula2, keluarkan taya dari belakang keta.


longgarkn skru,pastu, guna benda biru tuh utuk naekkn keta


benda biru ni kena letak kat tempat dia, baru stabil..pastikn betul yeh.


keluarkn taya yg pancit, buh taya baru...pastu buh la skru balik...
taya nih temporary use only okeh

lepas tuh, sila p ke kedai taya utuk tampal taya yg boco itu..hehehhe


otw balik, kat sg buluh, jem sgt lah panjang...ada eksiden..ish3...


abah kami ckp lori baja, tatau btol ke x,hehehe
taya tekeluar tuh!! huyyooo....

ni la lori nya..dah di ubah ke tepi...
botol air twister itu ada di dlm kreta yeh, bukn di atas lori seperti yg dilihat, hahahaha



10 minggu ber LI di negeri sembilan,
10 minggu jugak la x menjejakkan kaki di Pulau Pinang nih,
walaupon tempohnya hanya 10 minggu,
mcm2 perkara yg dah berlaku..


kucen yg dah bertambah banyak, mana x nya, 3 eko beranak skali, minimum 3 eko anak dia, darap 3, banyak ar...


ikan2 abah kami yg semakin banyak jugak

pokok hiasan yg dh berbuah nih


100_2974e
hah! cuba teka pokok apa...
haaaa...x lama g dpt la rasa buah 1st!! hahaha

da lama x tangkap gmba bunga2 kat rumah..saja maen tangkap2 gmbaq, hahaha


bunga raya (cantik sket dr bunga dpn inno bio, hahahha)

lalang blakang rumah pon jadi lah...

(^_^)

sbenanya ada banyak g citer yg nk d citer kn di sini..
nnt kami citer lg na..
daa for now...
^_^

hapdate!!

Sunday, July 11, 2010 | |

fuyyooo....

lama siot x hapdate!!!
besawang!!!
kena vacum nih! hahahahah....

ni baru lepas kemas barang2 dlm bilik, penat giler ah!!
banyak citer yg nk d ceritakan, tp nnt lah no...bg ilang penat angkat kotak2 yg belambak nih dlu na...nnt kami citer k.

masa utuk mkn!!
daaa~~

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers