woih buruk ar kau!

Saturday, February 12, 2011 | |

hah!? yeke buruk?? so korang delete jeke??? ish...no no no..

okay, kami bg situasi,

korang jalan jalan suka ria di suatu tempat dengan kawan kawan, pastu korang nmpak satu benda, dalam hati korang 'wah cantiknya..nak tangkap lah' , pastu org laen suma dah berjalan jauh, dan korang tak sempat dah nak tuka2 setting ke hape ke, so korang pon snap je, tengok2 dapat mcm ni:

then dalam hati korang lagi, 'uish, buruknya!! delete ah! '

teeetttt!!! itu satu tindakan yg salah... kalau korang delete, maka tadak la gmba benda cantik yg korang nmpak td hokey... so tindakan yg lebih baik adalah, save dan bawak balik, then EDIT ^_^

skang ada banyak software yang bole guna unuk edit edit gambaq, untuk beginner, mahupon untuk orang orang yang dah pro giler edit mengedit, antaranya adalah


haa..banyak kn? itu baru software yang slalu dengaq, yang rare dengag tak temasuk lagi tuh, kami pon dah tak ingat banyak sangat nama nama software nih.

kalau korang terer edit mengedit, bole la edit sniri * manual la..* , if korang rasa tak yakin, bole jeh guna yg edit online punya, dia buat siap untuk korang, pilih je nak yg macam mana, pon bole jadi cantik...senang kn? ^^

soo...lepas ni takyah la maen delete jeh..kadang2 tuh susah tau nk dapat 'moment' yang dikehendaki, dah dapat tak cantik pulak...so edit jelah sampai dpt macam yang dikehendaki.. =D


ni contoh hasil edit gmba di atas:


^_^

Selamat mengedit! =D


6 0 org berkata kata:

iPai said...

nak edit sampai jadi putih leh tak ?

hehehe

wah banyak ye software .. tak tau pun

Wani said...

@ipai
boleh...nak jadi putih ke, itam ke, biru mcm avatar ke, semua pon boleh...hahahha

software2 nih available kat tenet, bole la trai.. =)

Arpiiz said...

biasa guna photoshop je, itu pun banyak nak kena belajar lagi..

bakawali said...

NANA TAG AWAK TGK KAT http://bungakubakawali.blogspot.com/2011/02/contest-kami-pose-comey.html

MARILAH JOIN

June Flizzow said...

cantikkkk

Wani said...

@Arpiiz
wani pon slalu guna photoshop je =)

@nana
nnt saya jawap eh, thanks =)

@june
makasih =D

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers