lori tebalik!!!

Sunday, April 10, 2011 | |

hah!! ape!?? yea betul, ini buka main main, ini juga bukan dugaan..ini betul betul lah..
tadi masa kami otw balik ke usm, *eh, kami p mana?? yea..kami balik rumah sebenaq nya..hihi*, oke2 sambung, time kami balik ke usm tadi, start dari area simpang keluar ke juru sampai lah simpang keluar ke bukit tambun, jem TERRUK PUNYAAAA...nak habaq mai, dari jalan kereta ada dua line, terus tercipta jadi tiga line!!! haish...sikap pemandu malaysia..mmg mcm ni..sebab perangai mcm ni la semua pemandu lain susah,sekali dengan penunggang moto pon susah skali, apa yg susah?? meh nak habaq mai

moto slalu jalan kat tepi skali belah kiri,(takdak masalah)

bila jem, dan ada pemandu kereta yang konon2 bijak la sangat nak jalan kot tempat moto tuh, maka terjadi lah perebutan kawasan antara moto dan kereta,(masalah satu)

hoi, jalan kat tepi tu kecik la wei, sah sah la kereta yang menang, moto mana celuih nak lalu situ dah kalau kereta dah duduk situ, maka si penunggang moto pon terpaksa lah beralah, dia pon p la lalu antara celah celah kerta yang lain, (pengundang masalah)

moto pon selit sana, selit sini, ketoong!!! moto telanggaq cermin sisi kereta (masalah besaq)

punca jem adalah disebabkan lori beras terbalik,habih separuh jalan ditutup sebab beras tebalik penuh atas jalan (punca masalah)

maka jalan yang asalnya 2 lane menjadi 1 lane sahaja,(masalah jugak ni)

namun disebabkap ada pemandu kereta yang konon konon bijak ni p pandai pandai buat 3 lane, masa untuk semua kereta beratuq keluar jadi satu lae adalah sangat lama!!! (masalah betul!!)

oke yea adik adik budiman dan cerdik pandai sekalian, mari kita belajar matematik dan logik akal sikit,
antara dua pilihan jawapan dibawah, yang manakah yang akan mengambil masa lebih lama

A)kenderaan yang beratur dalam 2 baris bergerak menjadi 1 baris
B)kenderaan yang beratur dalam 3 baris bergerak menjadi 1 baris


hah, jawap jawap, jgan tak jawap....

lambat sangat aih, meh nak jawap,
mesti la jawapan dia b!!

sapa yg bangkang?
berani korang bangkang eh, cer bagi alasan awat korang bangkang
maka disini kami pon nak bagi alasan awat kami kata b,

oke, amik kekelater suma, p amik cepat

assume,  masa yang diambil oleh sebuah kereta untuk masuk ke satu line adalah 20s,
moto amik 10 s ja, ni asumption ja tau..

situasi A (2 line kereta) 
1 row memerlukan masa selama
2x20s= 40s

since tiada sesiaa yang mengganggu line moto, maka kita just ignore ja time yang digunakan oleh moto untuk masuk ke line itu.

situasi B(3 line kereta)
1 row memerlukan masa selama
3x20s=60s

since kereta menganggu moto untuk bergerak dengan lancarnya, tambah masa yang diambil oleh moto pulak
60s + 10s=70s

oke, cer tengok yang mana lagi lama, hampir separuh kot, itu tak temasuk lagi dengan time orang berenti2 bagi hon lah bagai tu, time tiba tiba ada orang tukaq line lah, time tiba tiba ada pemandu yang marah kat org yang buat line ketiga pastu diorang takmau lagi jalan kat orang dari line tuh lah, haaaa...cer tambah balik suma,

haaaaaaa..... amacam?? bernas tak??? kami dah pikiaq dah suma ni atas moto tadi...lama giler, 1st time ambik masa lebih dr satu jam dari rumah nak sampai usm, lenguh habih semua, menusahkan betul la, nasib baik kami ni penyabaq org nya, kalau tak sabaq, kami dah bg hon dah kat kereta yang guna line moto tuh..

heran lah kami, dah banyak iklan di tivi lah, radio lah, suma ada cerita ttg sikap pemandu yang berhemah nih, tapi ramai  jugak yang mcm tak penah tengok tivi pon, haish..

oke oke, dah sikit sikit, bukan ada org nak baca pon, membebel ja panjang bejela....





ps: sory pakcik kereta yg cermin dia kena langgang, tak sengaja dan tak sempat nk mintak maap tadi..-_-''

6 0 org berkata kata:

sarzli said...

mane gambo lori tebalik???

xazryx said...

xde gamba ea ?

Wani said...

@sarzli, @zazry

takde gamba..hihi..ada pakcik trafik tunggu tepi tu tadi, takot plak nk amik gambaq, hehehe...

iPai said...

wah .. dasat ye wani .. n cadangan wani tuh sangat bernas !!! bernas betul ..

bagus2 .. patut laa nak amik master .. hehehe

Anak Pak Muin said...

haha..nice pny cdgn

Wani said...

@ipai, @anak pak muin

hahahha...haruslah... =D

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive