me tu hepy

Tuesday, May 24, 2011 | |

pada 24 mei 1988, around 9am, seorang hamba allah telah dilahirkan didunia ini, cahaya mata sulung kepada pasangan encik yusoff azudin dan puan noor zaliza, pada saat kelahirannya, tiada siapa yang dapat menyangka apa yang akan dihadapi dan dikecapi olehnya dalam tempoh masa 20 tahun akan datang.

hari ini, 24 mei 2011, dia sudah menjangkau umur 23 tahun, fail sijil nya dah penuh dengan sijil sijil sejak dari sekolah rendah, sekolah menengah, matrik, sampai lah peringkat universiti *owh, siapa sangka budak balik pulau yang maen nyorok nyorok dalam hutan blakang rumah dengan adik adik dia dulu dan selekeh giler ni akan masuk universiti huh? *  dekat rumah dia dah banyak medal medal yang berjaya dikumpul sejak bangku sekolah, trofi pon tak kurang juga, tapi adakahh sijil, medal dan trofi tu yang mengukur apa yang telah dia kecapi sekarang? so kalau hidup 50 tahun pon tapi sijil spm ja yg ada dalam fail, trofi takdak langsung, dan medal ntah kemana, macammana? dulu dekat sekolah, kalau menang medal atau trofi, mesti bangga gila bawak balik rumah, kalau boleh masa jalan nk balik tu nk tayang kat orang kampong , pastu makcik makcik pulak bercakap cakap sesama sendiri 

makcik  : uuih, baguih no budak tu, anak hang dapat apa?

depa bercakap untuk membandingkan kejayaan anak anak depa, itu 10 tahun dulu boleh la, time kecik kecik, umo 23 tahun takkan nk kira medal lagi kot, so sebenarnya apa yang dapat menjadi kayu pengukur kejayaan dalam kehidupan?

ada sesiapa yang boleh bantu kami? 

owh..hepy birthday to me =)







ps: 23 tahun dulu, siapa jugak yang sangka budak kampung jalan bharu ni dalam proses nk sambung master kat USM =)








9 0 org berkata kata:

peep said...

hepi bday kak.. semoga panjang umur n dimurakan rezeki insyaALLAH.. :)

Syuk Ry said...

hurpy bufday.. :D
Film Review : PIRATE of THE CARIBBEAN

tim said...

happy birthday~~

Makbed said...

happy birthday!!

Wani said...

@peep: makasih peep ^^


@syukry:makaish syuk =)

@tim: thanks ^^

@makbed: makasih makbed =)

Cik Yana said...

Happy birthday cik Wanie. Have a blast one and may ALLAH bless you always :) Semoga menjadi insan yang cemerlang di dunia dan di akhirat :)

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

D'lla said...

Have a blast birthday dear :)

CintaZulaikha said...

sgt sedap...btw hepi besday yar

Wani said...

@ cik yana: terima kasih banyak2 ^_^

@D'lla : thanks ^_^

@cintaZulaikha : hehe..makasih.. ^_^

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive