pepatung

Friday, May 27, 2011 | |

selamat hari jumaat semua =)

hari jumaat adalah hari yang penuh keberkatan, atas keberkatan hari jumaat ini, impian kami untuk menangkap gambaq macam yang encik d2z slalu tangkap telah tercapai! wowh! 

kisahnya begini, masa kami nk basuh pinggan kat singki tgah hari td, kami terjumpa pepatung ni tengah nk terbang tp tak brapa nk buleh, kami pon amik dia n bawak balik bilik, selepas beberapa ketika, pepatung itu disahkan mati, so kami pon tanpa membuang masa, terus amik kamira dan kelik kelik kelik sampai rasa puas hati, HAHAHA*gelak jahat*

kami suka sangat sayap pepatung, sebab kami rasa ianya sangat unik!
dia lutcahaya, ada garis garis yang membentuk corak yang agak seragam,*garis garis tu tulang atau otot?* nipis, tapi mampu membawanya terbangg~~

maka kami pon amik gambaq sayap dia, hihi... tadaaa~




unik kan? 

oke, hasil kami tak sebagus encik d2z yang mcm kat blog dia, ini kerana kami hanya menggunakan kit lens sahaja *alasan*


dan tahukan anda bahawa pepatung sangat suka senyum, walaupon dia dah mati, hahaha =D


ps: untuk penglihatan yang lebih jelas, sila kelik pada gambaq, buleh tengok besaq besaq, hahaha

6 0 org berkata kata:

d2z said...

me pictures oso not good maa..aiyoh~

Naim Putera said...

Pepatung tu memang dah mati time tangkap gambar ni? :O

Wani said...

@d2z : merendah diri pulak.. =D

@naim : a ahh, dah mati..hee~ =)

Tabib said...

Alhamdullillah...mati dalam senyum

mamarus68 said...

nice capture Wani...saya pun suka gak shot pepatung ni...kat sini selalu jumpa yg berwarna merah pada abdomennya...anyway kebanyakkannya saya terpaksa crop sb masih blm ada lens yg sesuai..hanya guna lens standard kits saje...

Wani said...

@tabib: hahhaa =D

@mamarus68: thanks, mcm cantik je warna merah kt abdomen tuh, menarik2 =)
wani pon guna kit lens je baru.. x bli apa2 lens pon lagi..nk memaksimumkan penggunaan kit lens ni dlu, heheheh =)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive