Bokeh

Monday, June 27, 2011 | |

Bokeh di adaptasi dari perkataan jepun(Boke) yang bermaksud blur. Dalam photography, Bokeh terhasil apabila gambar yang ditangkap itu berada diluar kawasan focus *betoi ka translate nih?* [1].

Bokeh berbeza dari sharpness, sharpness berlaku pada point yang difokus dalam gambar, manakala bokeh berlaku pada point yang tidak difokus dalam gambar.[2]

Okay, dah sikit2 feling macam tulis paper, yang lain cari seniri ye =P



koleksi gambar blur
*taknak cakap bokeh sebab guna kit lense jew =(










tips: large aperture(low f-number) will reduce depth of field, and blurring the object behind and in front of main subject. 









References

9 0 org berkata kata:

si leija said...

xde camera la~~

iPai said...

eh .. apa bezanya gambar macro wani ?

Wani said...

@si leija- kamira henset pon bole.. =)


@ipai- makero tu untuk gambar benda2 yg kecik, mcm gamba numbo 2 tu, kira ala2 makero la tuh =D

Scya Lollita said...

cantekkkkk !!

nurAMALLINA said...

Kucing tu comel!

Terbelog said...

alamak
x reti sgt la bab ni

Echin Nadiossa said...

wow.cantik thumbs up ^^

rara pinkmafia said...

wow,u snap sendirik ke?so nice.wow.teruja.

ABU said...

serius lawa la pic ni..

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers