Update | Hari Bapa | Konvokesyen USM ke 44

Sunday, June 19, 2011 | |

Update


post before nih bertarikh 8hb jun 2011, maknanya dah lebih 10 hari kami x update blog, ada kawan yg dah tanya "bila wani nk update blog nih?", ada jugak yg tanya "takda Pic of the day ka rini?"


*senyum tak kata apa apa* =)


sory ya kengkawan, kami akan trai update dengan sekerapnya lepas ini, kami agak buzy kebelakanganni, buzy dengan kerja sendiri =)




Hari Bapa


harini 19 jun 2011, 3rd sunday in june, ramai yang sambut hari bapa, tahniah, anda anak yang baik, menghargai ayah anda, bagus *thumbs up* namun ada juga yang tak berkesempatan untuk menyambutnya, mungkin kerana berjauhan dengan bapa masing masing, tapi jarak bukanlah sesuatu yang boleh dijadikan alasan di dunia yang serba canggih nih, paling kurang pon boleh talifon, kalau  kedekut kreadit, sms pon boleh, apalah sangat harga sms satu sen tu kalau nk dibandingkan dengan kegembiraaan di hati ayah anda kerana rasa dihargai,  hargailah mereka sementara anda masih berpeluang untuk melakukannya. 


sesetengah anak mesti rasa tak eksited nk sambut hari bapa macam diorang sambut hari ibu bulan lepas, sebab tak ramai anak yang mengaku diorang rapat dengan ayah, abah, walid, atau papa diorang, kebanyakannya kebih kanceng dengan mak, mama, umi, dan ibu saja


kenapa?


sebab diorang rasa ibu diorang ja yang memahami diorang, 
ibu saja yang selalu bagi diorang keluar lepak lepak dengan kengkawan, 
ibu saja yang bagi duit kalau diorang mintak,
ibu saja yang tak marah marah kalau diorang balik tengah malam,
ibu saja yang sokong diorang nk beli moto,


diorang rasa ayah tu sangat tak memahami jiwa remaja diorang,


hei,
nak tau tak,


ayah tak bagi lepak ramai2 sebab takut korang terjebak dengan apa apa yang merbahaya, yang menyusahkan diri korang nnt,
ayah tak bagi duit sebab dia tak mau korang rasa terlalu mudah nk dapat duit sampai kau tak haigainya nnt,
ayah marah kalau kau balik tengah malam sebab dia takmau anak dia jadi kutu embun, kutu jalanan merayau tengah2 malam tanpa hala tuju,
ayah taknak kau beli moto sebab bila dah ada moto nnt, kau akan pergi lebih jauh dan tak dengar lagi cakap dia,


ayah korang nk korang berjaya dan tak rosak ditengah jalan,
sebab dia pon pernah remaja, dan dia dah melihat banyak kehancuran hidup remaja sekarang, 
maka dia menjadi protektif terhadap anak anak yang dia sayangi, 
dan sangat sedihlah kerana anak dia tak dapat lihat pon apa yang si ayah dah lakukan untuk anak anak nya...


kesian


*diam taktau nk cakap apa*






untuk abah, 
selamat hari abah!
^___^







Konvokesyen USM ke -44


Upacara Konvokesyen USM Ke-44 akan diadakan pada 21, 22, 23, 24 dan 25 September 2011 di Dewan Tuanku Syed Putra, USM Pulau Pinang dan kami akan BERKONVO!!


hooyeaahhhh!!!!


bulan september nih, sila ambil cuti ramai ramai ya semua, datang la melawat usm, hari konvokesyen kat usm sangat meriah =)




okay, itu saja buat masa sekarang =)

9 0 org berkata kata:

iPai said...

wani suday kembali !!

saiful said...

lama menyepi..kini kembali..

Mrs.Yie said...

selamat hari bapa :) lama menghilang wani pegi mana?hehe

kura said...

selamat berkonvo! :)

Wani said...

@ipai: yay!!


@saiful: haha..dah kembali nih,harap2 tak sepi kembali, hahaha


@mrs. yie: tak pegi memana pon, bz je dengan keja sendiri =)


@kura: thanks! nnt mai la penang tengok org berkonvo =)

Hans said...

yups
bapa dan mak kita sayang kita
sebab tu mereka xmanjakan kita dengan kemewahan atau kebebasan melampau
:-)

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

Wani said...

@Hans
betul betul...apa depa buat mesti untuk kebaikan kita =)

ABU said...

ooo patut la lama tak nampak..

wah banyk event2 penting..:D

kubigomofm said...

singgah bertandang :)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers