Diari Ramadhan | Day 2

Tuesday, August 2, 2011 | |

2 Ramadhan 1432 Hijrah

4.52AM,
tidur diganggu henfon yang rancak menyanyikan lagu Adam Lambert- If I had You, tengok pada skrin,


mama rupanya,

"Helo, dah bangun sahur belum?"


......


selepas beberapa minit berbual dipagi hari, talifon dimatikan,
"bestnya tidoq....5 minit lagi lah", hati berkata. mata dilelapkan

selepas 10 minit,

"panas pulak rasa, ni mesti sebab suruh bangun saho ni"

turun dari katil, kaki melangkah laju ke meja study, leptop dah tersedia dimeja, tak tutup seharian, membazir di bulan puasa, sunguh tak bagus, tangan mencapai mouse dah mengscrol dengan pantas,dengan muka tak basuh, mata yang masih kabur itu laju membaca update di fesbuk, ntah apa yang bestnya, ya tiada apa yang best, terus keluar ke tandas untuk membasuh muka, kemudian duduk lagi mengadap leptop kesayangan, kalini membaca email email dari tiga akaun yang sedia ada, kot kot ada yang penting dan mahu jawapan segera, tiada

menoleh ke katil, "bestnya kalau tido balik, awal lagi ni", terus kaki terdorong berjalan kearah katil, kepala diletakkan di atas bantal, "eh, niat bangun nk saho tadi", terus bangun sepantas kilat mencapai botol biru berisi air disisi katil

*Glup glup!
2 saat, oke, sambung tido

.........

8:13AM

capai henset di sisi bantal

Dokte, saya nk cuti rini bole? nk angkat brg masuk rumah, saya x duk asrama dah pasni...

8:14AM

treett! *bunyi ala2 cengkerek

ok


......

 12:47PM

barang barang dah siap berkemas, ada dalam kotak, ada dalam beg, ada juga dalam baldi,

henset menyanyikan lagu Adam Lambert- If I Had You, otak terus dapat menangkap, family yang menalifon,

tengok skrin

"Hello, abah dah sampai ni"

..........

selepas hampir 2 jam


semua barang siap diangkat dari bilik asrama ke rumah,sangat letih mengngkat barang barang dibulan puasa, tekak terasa haus,


dapat ini pon oke jugak!

heeee =D

selamat berpuasa semua! ^_^

..........................

diari ramadhan yang lain disini

5 0 org berkata kata:

ogies said...

wani... angkat brg km skali x?? km kt kulim nih.. ampa dh dok kt umah sewa ka??

Wani said...

@ogies
dah, esok balik p rumah terus

rara pinkmafia said...

erk.pindah kemana ni?

cucu umie said...

haha..dugaan di bulan pose..yg pntg sudah siapkan angkt brng..huhu

Wani said...

@rara pinkmafia
pindah ke rumah baru, hehe.. =)

@cucu umie
hehe..betul2, dah siap angkat brg, skang dok pikir bila nk kemas pulak, haha

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive