Pet Photography

Sunday, August 14, 2011 | |

Lama blog ni tak dihiasi dengan post tentang kucing kami kan?

heee =)

kali ni kami nk kenalkan korang semua dengan CICAK

^___^
















kami shot dalam RAW format, then edit dalam abobe bridge, bila tuka dlm jpeg jadi blur sikit, kualiti dia mcm kurang, tang mana silap eh? atau memang bila tuka format akan jadi camtu? tak best la cenggini... tak cantik... =(



ps: gamba ada yang mcm out of focus, sebab nk trai guna manual focus, cicak pulak tak reti nk duduk diam time tangkap gamba, banyak sungguh posing dia, heeee =D

7 0 org berkata kata:

iPai said...

wani kena boleh blur plak .. ok je tgk .. haha ..

maybe tak tgk besar2 kot ..

wah2 try manual fokus tuh .. kita pakai canon 60D, indoor takleh pakai autofocus, better manual lagi .. kalau tak lambat tangkap ..

Wani said...

@iPai
cuba ipai tengok besaq2, blur..tak cantik..rasa mcm mata kelabu ja, perlu pakai spek, haha

yui92 said...

gambaq yg kucin tu tgk depan sambil tangan(?) dia jadi kabur2 tu sangat stylo =p

Wani said...

@yui92
haha..betul lah tu tangan dia =P
makasih =)

saiful said...

rasanya yg ni soft focus... kalau nak sharp kena pakai nikon... identiti canon ni mmg macam ni... bukan tak leh nak sharp...tapi agak susah...

Wani said...

@saiful
saya pakai nikon..gmba yg diambil dengan format jpeg tak mcm ni..sbb tu saya kata gmba ni blur..huhu..

HH said...

Salam,
Try resize :)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers

Blog Archive