How to remove Malware

Sunday, September 25, 2011 | |

okay, tak sampai seminit kami post tentang Malware, kami dah dpt atasinya, HAHAHAHA *gelak bangga

cenggini, kami bukak blog kami, n jumpa benda ni!


gelabah takleh kata, awat cenggini!
kami pon cek blog yg dikatakan tu, sama jugak, dia kata blog tu ada malware, kami tak pernah kena benda malware2 ni, so kami pon bertanya pada abg wiki, dah tau la sikit2 ttg menatang malware ni...

kami dah cuba baiki guna method yg diberi, melalui webmaster tool, tapi kami tak berapa paham cara nk buat dia, pening...

pastu kami berfikir, blog kami boleh connect dengan blog dia kalau ada link,so kami pon delete link blog dia dari bloglist, and tadaaaa.... dah bole bukak, yay!!

to tuan blog faridismphotography, blog awak ada malware, so kami terpaksa remove dari bloglist, nanti blog  awak dah sihat kami bubuh balik ya =)




6 0 org berkata kata:

yui92 said...

samalah.. blog aku pun ada malware dari satu blog ni... so remove url tu dari bloglist

Wani said...

@yui92
betul2, lepas remove terus oke =)

Kenny said...

Pernah kene dlu bende mcm ni..senang jer..buat mcm yg awak buat tu..remove dr bloglist..selamat la pastu :)

yui92 said...

eh bnda tu mmg universal ka sbb antivirus? sbb blog yg ada malware tersebut tetap gah dengan readers dan komen2 yg banyak.. visitor dy yg len xdapat warning malware kah?

Wani said...

@yui92
tak pasti pulak, rasanya ianya tindakan antivius kot, kalau org lain boleh masuk dah komen, maknanya antivirus org yg komen2 tu takdpt detect la malware tu

Wani said...

@Kenny
selamat dah oke sekarang =)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers