Ideal ke tak?

Friday, December 23, 2011 | |

ye,korang ideal ke tak? bukan pasai pasangan ideal ataupon susu cair cap ideal tu ya, ini adalah tentang Dhia, eh! ini tentang berat!

sesetengah orang ni sensitip siket kalau nk cerita pasai berat nih, yelah kan bab berat je ada yang rasa rendah diri lah, malu lah, dia gemok lah, dia tak cantik lah, *ada kaitan dgn cantik tak? 

tapi tahu tak, berat yang sesuai dengan ketinggian adalah AMAT PENTING supaya korang TAK berisiko untuk terdedah dengan penyakit2 yang tak diingini, dan tahu tak Kementerian Kesihatan Malaysia ada buat satu kempen Cara Hidup Sihat, pegi je ke laman web CARA HIDUP SIHAT ni dan macam2 ada kat situ.

satu yang menerik di laman web tu adalah kalkulator BMI, cuba la trai test tengok =D


ini result kami punya:

SANGAT UNGGUL! hampa ada ka? hew hew hew *gelak bangga tp mcm nk kontrol sikit
itupon dia suruh kurangkan lg 1kg, ffuuuuuuuuu...tak larat nk diet..


ada lg satu yang menarik! dia siap bg resipi habaq hang...hahahah...boleh la nk trai2 masak.. ngeh ngeh

smoked salmon crostini
*bila ntah nk masak =D

selamat mengamalkan CARA HIDUP SIHAT yaw!

0 0 org berkata kata:

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers