Puncak Mutiarea Cafe, Kg Pelet

Saturday, December 3, 2011 | |

Last Thursday kami ngan housemate kami p dinner kat Puncak Mutiara Cafe, di Kg Pelet. Agenda asalnya adalah untuk celebrate birthday sorang hausemate kami yang jatuh pada hari sebelumnya, ecah.


Puncak Mutiara Cafe ni terkenal dengan makanan dia yang terdiri daripada berbagai bagai jenis daging, ada daging kambing, daging rusa, daging arnab,dan lain lain. Yang special nya cafe ni adalah, daging daging ni semua datang fresh dari kandang yang terdapat dibahagian belakang cafe. Pengunjung ke cafe ni juga boleh melihat dan mengambil gambar dengan binatang binatang tu. PERINGATAN, kalau nak ambil gambar, sila datang pada siang hari =)

ni ada beberapa keping gambar yang sempat diambil :
housemate kami yang berposing di pintu masuk Puncak Mutiara Cafe
*birthday girl bertudung ijau =)






 ini cendawan mutiara, nama nak sedap kan..padahal cendawan goreng tepong =)
cendawan dia sedap dan besaq besaq


 ini menu pilihan kami, nasi beriani peha kambing
daging kambing dia lemmmbutttt sangat!! 
kuah dia kurang menarik minat kami,so kami rasa satu sudu je kuah dia,
tapi ayaq asam dia sangat sedap! 
dan......pedas sikit
kami tak tahan makan makanan yang pedas, tapi disebabkan kesedapan dia, kami makan jugak sampai kami rasa ada asap keluaq kot telinga


ini daging kambing masala kalau tak silap, 
kuah dia sedap, seriously! 
kami makan kuah masala ni dengan nasi beriani, masuk jugak tau! =)


 ini nasi dot dot dot dengan sate
*dot dot dot tu bukan nama dia, dot dot dot tu maknanya kami tak ingat nama dia, heee =D
sate dia tak liat okay! sedapppp...

 ini ais kacang
besaq tak hingat!


 ini mixed grill
mixed grill ni ada campuran danging daging yang available di cafe tu
daging yang ada dalam mixed grill ni adalah daging kambing, daging arnab, daging rusa dan daging ostrich
antara semua daging daging yang disebutkan, daging ostrich paling sedap!


dan ada lagi satu menu, chiken maryland, yang ni kami tak sempat nk snap, heeee=D

cerita pasai makan , ayaq tak cerita pon kan? hahaha
untuk air, takperlu risau, semua air disitu sedap! walaupon ada nama pelik pelik, tapi jangan takut untuk mencuba =)

ha! disini pon boleh cuba minum air susu kambing, fresh dari ladng okey! =D

ini buah tangan dari Puncak Mutiara Cafe



tu saja cerita tentang Puncak Mutiara Cafe kami.

Sekian terima kasih

ps: kepada sesiapa yang suka jalan jalan cari makan, boleh la cuba, tak rugi tau! ^_^
ps2: boleh baca cerita dari housemate kami juga di SINI



4 0 org berkata kata:

Luthfi said...

sedap kann?
sangat puas hati

Wani said...

@Luthfi
yup! sedap sangat! =D

azmin said...

nice pict!!

Wani said...

@azmin
makasih Dr =)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers