Katun manestwentytwo

Monday, October 31, 2011 | |

okay, semalam turn housemate kami Ogies Egois,
harini turn housemate kami manestwentytwo pulaks!




okay, done! ^_^

katun ogies egois

Sunday, October 30, 2011 | |

ingat entry yang ni??

kalini housemate kami plak suruh buat untuk dia, hahah..
nah amik ni:



secara jujur, dia yang ASLI lebih cantik!
katun tu tak cntik pon, huhu malu T_T

gambar lukisan

| |

1. kemas2 dan susun2 folder2 gambaq
2. cari gambar yang nk di cuci
3. TER tngok gambaq2 lama
4. jumpa ini:












haha! ini gambar lama yang diedit cmni guna photoshop, ntah taun berapa la gambaq ni, tak ingat langsong bila edit2 ni =D


Nuffnang Asia Pacific Blog Award 2011

Monday, October 24, 2011 | |

hah! blogger blogger sekalian mesti dah tau benda nih kan?
tipulah kalau tak tau, kompem tiap2 ari punya dok cek nuffnang tuh, mesti la nmpak benda ni...

 kelik pada banner untuk ke web Nuffnang asia pacific blog awards 2011


kami nk join boleh?

oke malu sangat, blog tak fofular pon, saja nk join, heee =D

ps: jom join semua jom!

karenah | spaghetti

Saturday, October 22, 2011 | |

kerenah ka karenah eh? lantak lah! haha
best sangat2 sebab boleh main dengan baby kucin! heeee =D

tadi pagi2 lagi depa dah keluaq main kat luaq, lepas main semua penat tak hingat, pastu anak2 intan semua masuk tido dalam tempat tidoq depa, anak tam terus tidoq kt luaq, tak larat jalan masuk rumah dah, hahahha


 ni anak intan, nk tidoq ja pandai masuk tempat tidoq depa seniri


 ni anak tam, suka hati tidoq merata2 ikot dan ja


 tengok tu, penat tak hingat lah tu


tadi adik kami masak spigeti utk makan malam, adik kami ni dia amik kursus masakan time belajaq dulu, so dia masak mmg massyyukk laaa~~~

time makan, hamster(nama kucen oke) pon sebok2 jugak nk makan

 ini la hamster yang sibok dok mintak nak rasa sikit, haha

ini spigeti adik kami masak, sedap woooo~


adik kami makan habis tak layan dia pon, terus majuk mcm ni: 

comel je rasa dia majuk mcm ni, hahahah

best sangat balik rumah boleh tengok kerenah depa, kucing ni time dia nk besaq mcm ni la best main, sebab time ni la depa baru nk explore macam macam, macam budak kecik ja rasa, geram dan comel!

oke dah sikit2 ^_^


n ini la adik kami =)


Pic of da day #41

Friday, October 21, 2011 | |

lama takdak sesi Pic of da day ni kan?

nah amik =)









ini pewangi baru kt umah!
^_^





more pic of the day here!

Rumah Aman

Friday, October 14, 2011 | |

hey nak tahu tak?
melalui Nuffnang pon boleh menderma tau!
*ape!! dah tau!!!??
oke kami baru tau, hihihi..

kami bukak Nuffnang tgah ari td, ada info tentang Truly Loving Company (TLC) dan Rumah Aman ni, kali ni Nuffnang, ChurpChurp dan Milkadeal akan berusaha untuk mengumpulkan RM20,000 untuk diberikan kepada Rumah Aman.


apa Rumah Aman ni?
Rumah Aman adalah sebuah tempat kebajikan yang menempatkan anak anak yatim dan anak anak miskin di Shah Alam. Rumah itu telah beroperasi sejak tahun 2005 lagi, sekarang rumah tu perlu dibaikpulih dan direnovate supaya dapat menampung lebih ramai orang, so diorang perlukan bantuan dari segi kewangan... info lebih lanjut disini.

sebagai blogger, kita juga boleh membantu tau! kita boleh menderma melalui Nuffnag, bukak akaun Nuffnang, akan ada link untuk memberikan derma, kredit akan ditolak dari akaun nuffnang korang. 


kalau agak agak sayang nk tolak duit nuffnang tu, boleh juga derma melalui akaun Maybank2U, kalau takda Maybank, melalui ChurpChurp pon boleh... =)


Kami dah jalankan tugas kami, 
anda bila lagi?
=)

segmen baby cat ku | Part1

Sunday, October 9, 2011 | |

kami sempat bersama diorang time sabtu n ahad ja,
so kami nk kongsi gmba2 diorang yg kami sempat snap, 
^____^







tenet slow, maka sikit je untuk part 1 ni,  =)

saya ada baby dan baby saya banyak

| |

banyak kan baby saya ^_^

kesiannya perangai kau mcm tu

| |


serius kesian,
sedih sgt ada org yang perangai mcm tu didunia ni,
sbelum ni kami tak ambil kisah sangat dengan perangai buruk dia, sebab dia tak kacau hidop kami, tapi sekarang, dia dah memalukan kami dan keluarga di depan orang lain dengan perangai BURUK dia tuh!

Mngaku org islam, tp tak jaga langsong adab berjiran,
hey! hang tau tak adab berjiran nih??
*oke sorry, terover pulaks kan....dia lebih TUA dari kami, takkan nk panggel hey hey je...

pastu nk panggel apa? MAKCIK?
perangai x matured langsong!
cucu berderet, perangai kalah budak kecik
*oke kami buat dosa kat sini -______-''

makcik ooiii....
tolong la ubah perangai tu, kami takmau dok bersyarah panjang bejela ttg adab berjiran ni, sebab setahu kami makcik ni pandai sangat becakap, pot pet pot pet ja slalu, semua benda dia tau, semua benda dia lagi baik, semua benda dia hebat, itu ini org lain taktau apa, dia ja tau,  sat lagi kalau kami bersyarah pasai adab, dia pulak la yang lebih tau kan, kami ni blajaq pon tak abiiih lagi, tak pandai ponnnn....huh

kenapa kami ni marah sangat??
oke, mai kami cerita, secara ringkas, oke, ringkas je,

ada org mai rumah kami, makan tebu, then MAKCIK tu marah kt org yg mai umah kami tu *sambil berdiri didepan pintu dapoq umah dia

WTFFFFFFFFF

bayangkan lah perasaan kami waktu tu!
kami ni dah la jarang ada kt rumah, sbb sejak matrik, kami slalu duk asrama, dah jarang sangat2 bercampuq2 dengan jiran2, sampaikan jiran kami mengandong pon kami baru tau last month dan dah selamat beranak seminggu pon kami baru tau smalam, *punya la tak becampoq -____-'
tiba2 harini kami dikejutkan dengan perangai HUDUH makcik tu, ()$&&*^&%%#^%&^&&*(<>?[

apa masalah dia hah! period ka? rasa mcm dah menopos!
*oke, baik kami hentikan sekarang, nnt melarut pulak benda ni,

kalau KAU terbaca, BAGUS! harap kau insaf, kita ni jiran, tak kemana pon, kalau kau tak suka, sila PINDAH oke! p la cari rumah yg kawasan kejiranan nya orang bodoh, supaya boleh kau tunjukkan kepandaiian kau kat depa dan tak rasa malu bila kau malukan depa *tp kau nk baca ka?? mcm takkkkkkkkkk

kalau jiran lain yg terbaca, ingat2 la, org yg mcm tu kalau tak diselamatkan dengan cepat, habis semua org akan dipecahbelahkan, tlg la nasihat

kalau anak KAU yang terbaca, maaf, mak kau yang bermasalah, tlg la tegur dan nasihat kalau kau sayang dengan mak kau

kalau org yang mai rumah kami yg terbaca, sorry lah ye, maybe korang tak pernah alami benda ni before ni, kami pon tak pernah jugak, sebab kami rasa jiran kami time kami kecik2 dulu semuanya baik2 belaka, tiba2  ja berubah jd mcm ni, dengki apa ntah.


PS: KAMI SUSAH NK MARAH, APATAH LG NAK BENCI ORG, TP SEKALI DIA DAH CARI PASAL DGN FAMILY KAMI, MMG SILAP LA DIA

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers