PUTIH

Thursday, February 2, 2012 | |

8.15am
Kami nk p sekolah, dia nk ikot skali, kami tak bg, kami letak dia dalam kawasan rumah balik, then kami kunci pagar, pagar tu ada lubang lubang, muat ja kalau dia nk keluar, tp dia tak keluar, maybe sbb misai dia tak lepas kot, sbb orang kata kucing kalau nk lalu kawasan kecik, dia akan ukur dengan misai dia, kalau misai dia lepas, maka dia assume badan dia pon lepas lah.

10.00am
kami balik umah jap, nk amik sijil, dia tengah tunggu depan pagar, slalu dia akan nyorok bawah sangkaq dia, bila kami masuk moto dlm kawasan rumah baru dia akan keluar, tp harini tak...kami cari cari sijil n siap utk keluar balik, dia buat perangai taknak keluar dari rumah, slalu bila kami pakai helmet ja dia pon akan ikot keluar skali, sbb dia tau tuan dia nk p sekolah dan dia kena tunggu kat luar, tapi harini tak...

around 1.00pm
Kami balik rumah nk bg dia makan, parking moto dlm kawasan rumah, dia tak keluar mcm biasa, kami cari bawah sangkaq dia, takdak..kami masuk rumah cari di pintu belakang, takdak jugak..p depan balik, cari dalam longkang kalau2 dia terjatuh, takdak jugak, cari kat umah sebelah kot2 dia masuk n tak dpt keluar, takdak jugak..mana dia p ni, dlm fikiran ligat je cari possibilities lain yang menyebabkan dia takdak kat rumah..maybe dia jalan jap kot, takpe, kami bukak pagaq luas2 supaya nnt dia nmpak dan terus lari balik rumah.. 

1.15pm
dia tak balik lg

1.30pm
takdak jugak, makanan yg kami beli masih dlm plastik

1.45pm
sedih sangat dia tak balik lg..

2.00pm
kami kena p sekolah, dia tak nmpak rupa pon nk balik, nk tutup pintu, risau nnt dia balik takboleh masuk pulak, tak tutup nnt BAHAYA! maka tutup je pintu, dengan harapan nnt petang dia ada tunggu dpn pintu rumah ni


4.00pm
ujan turun...risau sangat kalau dia tak balik lg, nnt dia kena ujan, dah la dia kecik lagi...

5.15pm
ujan tak berenti lagi, jasad ada  di sekolah, tp pemikiran ada di rumah, fikirkan dia yg ntah ada di mana


6.15pm
ujan dah berenti sikit, kami redah jugak balik, risau kalau dia duk dlm ujan..balik rumah, buka pintu pagar, mata melilau cari dia, tapi....hampa...dia takdak jugak...tapi diri ni masih percaya yang dia akan balik, maka kami pon bukak pagar luas luas dengan harapan dia nampak pagar rumah terbuka dan dia akan berlari balik

6.45pm
ada bunyi kucing bergaduh, hati rasa tak senang, keluar rumah untuk cari punca bunyi tu, tak nmpak, masuk rumah ambil helmet dan kunci moto, start moto dan cari dikawasan berhampiran, hampa...kucing liar lain yg bergaduh rupanya...dah alang2 naik moto, terus cari di lorong lorong lain,dgn harapan dpt jumpa dia balik, namun balik dengan hati yg kecewa..

7.00pm
kami bukak lampu luar, supaya nnt dia nmpak rumah ni cerah, dia tau ada orang dan dia akan balik rumah..

7.35pm
sembahyang magrib, selalu dia akan main2 disebelah, bila time baca Quran, dia akan duduk diam di atas sejadah, mungkin dia mendengar, mungkin dia memahami, dan dia kan makluk Allah juga, tapi harini dia takdak...kosong sangat rasa.. :'(




sehari ja lagi, sehari ja.....esok dah nk balik penang....kenapa perlu hilang harini... putih p mana...... huhuhuhuhuhuuuuuuuuuu T_T




ps: ya, kami menangis

2 0 org berkata kata:

ASaDa RyutaRo said...

dah ade orang ambik bela kot.. hope ade yg jumpa bela dia.. :)

sweet pearl said...

@ASaDa RyutaRo
if ada org yg ambil dia dan jaga dia, bg dia makan,dan bg kasih sayang kat dia, Alhamdulillah..kami cuma takot dia jmpa dgn org yg silap..kesian dia nnt.. =(

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers