Bukit Bendera, Penang

Saturday, September 1, 2012 | |

Assalamua'laikum dan salam sejahtera =)

Pernah p bukit bendera? haaa sapa yg dah penah p dulu2 tu, kami nk bg tau ni, Bukit bendera dah lain wooo.. depa dah buat baru... cantik wooo.. kami baru ja p 26 ogos lepas >_<

Dulu kan, tempat tiket dia x cantik pon..lani dah buat baru..cntik pulak tu..

counter tiket Bukit Bendera

Dulu kan, ketapi dia ada 2 stage, mula2 naik sampai tengah2, pastu turun ketapi tu, tunggu ketapi lagi satu pulak sampai atas, Lani takdak dah...lani satu ketapi ja straight sampai atas terus..ketapi pon dah baru woo..  =D

Kereta api bukit bendera

Dulu kat atas kan ada gerai2 tepi jalan, juai air lah, makanan lah, souvenir lah, banyak lah yang dijual tepi2 jalan kt atas bukit tuh..lani takdak dah semua tu..lani ada tempat org tengok teropong pulau pinang ja..

tempat teropong teropong

Dulu tempat makan dia mcm food court biasa ja..kecik, sesak dengan kedai, meja, kerusi dan pelanggan...lani depa buat baru dah..dah ada 3 tingkat woo...diorang asingkan jualan makanan dan minuman, atas skali juai makanan, bawah juai minuman, DAN bawah skali ada Owl Museum!! dlm muzium tu semua barang2 dia berbentuk owl (burung hantu).
Kalau nk masuk, kanak kanak dapat masuk free ja, dewasa kena bayar RM10.00 per person



Dan ada lah jugak beberapa pembaharuan lagi...mcm lani dah banyak basikal sewa kt atas tu, boleh la sewa basikal utk ronda2..

okay, next adalah beberapa keping gambar yg berjaya di snap disana, have fun!

harga tiket train ke bukit bendera

 ini lah tiket train dia =)



Sky terrace, antara pembaharuan di Bukit Bendera

 dulu takdak David Brown punya kedai nih


 Belakang kawan kami ni, adalah restoran diatas bukit bendera, kami x pasti sejak bila ada restorn ni, sbb rasanya ni 1st time kami pulun naik sampai atas, haha =D

 ini salah satu gerabak ketapi zaman bukit bendera dulu dulu dulu dulu punya, kiranya ni gambar wajib lah kalau naik bukit bendera ni


ini pon salah satu gambaq wajib kalau naik bukit bendera, gambaq meriam


ini masjid diatas bukit bendera, 
hurmm...rasanya dari dulu pon masjid ni mcm ni ja, takdak pembaharuan pon -_-''

 ini view dari atas bukit bendera, nampak tu panjang panjang melintasi laut blah kiri gambaq tu? tu la jambatan pulau pinang, sebelah kanan plak, yg kecik jeh tu adalah jambatan kedua yang masih dalam proses pembinaan.


 haaa...kalau taktau, ni la KOMTAR, yg femes tu... =D

okay, itu saja sesi berkenalan dengan bukit bendera kalini,



 daaa =)



4 0 org berkata kata:

Anak Pak Muin said...

jmbatan 2nd yg xsiap lg..haha..anway, nice pic ;)

sweet pearl said...

@Anak pak muin: haha, thanks, bila jangka nak sipa jambatan kedua ni? :D

Fikri said...

Hoho.. dh bnyk perubahan kt bukit bendera. Lama xp.. haha :D

sweet pearl said...

@fikri: haa...banyak la jugak..nnt pi la :D

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers