50 reasons not to date a Photographer

Saturday, January 28, 2012 | |



NOTA PENTING:
No. 1: kami bukan Photographer, masih banyak kami perlu belajar untuk bergelar photographer, kami photomaniac je =)

No.2: kami kopi pes dari blog EjadPhotopoyo yang telah di kopi pes dari laman ephotozine sebelumnya.

No.3: kami kopi pes sbb kami rasa ianya soooooooo interesting fact yang terjadi kpd org yg giler kamira ni =D

No.4: perkara ini terjadi bukan time kami date

No.5: kami tak p date


and here the 50 reasons not to date a photographer:

1.‬ They rather hold their bulky camera, than hold hands with you. 
‪2. ‬On a romantic date, you’ll watch the sun go down and think “Wow this is gorgeous” and they’ll go “mirror lock, tripod, and stop down f/8 at 1/125.” 
‪3.‬ You’ll never be able to enjoy tv, movies, or magazines because they’ll point out all the visual flaws. 
‪4.‬ They like to sit in obscure coffee shop and voyeuristically watch people for great lengths of time.  
‪5. ‬If you’re taking a walk outside and you come across some “interesting light” they will make you sit/stand/pose in public so that they can take a photo.
‪6.‬ You’ll never get to enjoy freshly cooked meals because they’ll spend 15 minutes taking 20 variations of the same dish with their iPhone.  
‪7.‬ They get angry when your friends go up to them and say “I am interested in photography, can you recommend a good camera for me? Nothing professional I just want to take pretty pictures.” 
‪8.‬ You’ll wait longer for them to finish analyzing art in a museum than you’ll wait at the dmv
‪9.‬ Same goes with old used bookstores.
‪10. ‬When you think they’re giving you their undivided attention, they’re really wondering how they could fix you with a little Clone Tool and Patch Tool. 
‪11.‬ Or they are actually using you to not look so creepy as they people watch everything going on around you.
‪12.‬ They rather drop $1,000+ on new glass than a purse for you.
‪13.‬ You can’t take a photo with them without taking at least five more.
‪14.‬ If you ask them if you look fat, they’ll say “don’t worry I can photoshop you later.”
‪15.‬ They’ll never photoshop something simple for you if the content is not up to their “standards.”
‪16.‬ That photo they randomly took of you yesterday? Good luck getting them to send it to you.
‪17.‬ They spend all their time on the computer (and not for porn.)
‪18.‬ They can’t have a normal conversation with throwing acronyms and random numbers.
‪19.‬ They still use film cameras.
‪20.‬ They spend a lot of time with people cooler than you i.e. models, actors, musicians, successful rich people.
‪21.‬ They’ll be fussy over the position of a common household object, like a coffee cup.
‪22.‬ They won’t return your calls or text messages, but you can bet they’re still posting pics on Instagram.
‪23.‬ They like watching old films that you’ve never heard or will ever understand.
‪24.‬ They like looking at weird things in general.
‪25.‬ Instead of having penis-envy, they have camera-gear-envy.
‪26.‬ If there’s a natural disaster in a far away land, they’re already on a plane going over there.
‪27.‬ Everything is watermarked.
‪28.‬ They think everyone else’s photos suck.
‪29.‬ They want to color correct a lot of scenes from Twilight and Jersey Shore.
‪30.‬ They hate rainbows, especially ones spinning in a circle.
‪31.‬ Whenever you’re in a group talking and the conversation goes deep, they’re taking notes in some form of Moleskin.
‪32.‬ They use over priced Moleskin notebooks.
‪33.‬ They like trespassing into old abandoned buildings filled with health hazards.
‪34.‬ They always want to show a new photo they took, but don’t really care if you like it or not.
‪35.‬ They hate your n00bie friend’s new artsy profile picture.
‪36.‬ Bright, sunny days make them sad, but cloudy, overcast days are apparently great!
‪37.‬ They’ll take you into places that have “culture” as well a high chance of getting mugged.
‪38.‬ Your birthday present will be a portrait that they’ve taken of you.
‪39.‬ You can’t go anywhere new without them stopping to take a photo of everything and anything.
‪40.‬ They will always bug you to be a test subject.
‪41.‬ Nothing can ever be naturally pretty, everything must be fixed in Photoshop.
‪42.‬ Bringing their camera means, bringing 50lbs of equipment.
‪43.‬ If you break any of their things on accident, you’ll owe them thousands of dollars.
‪44.‬ You can’t get them a birthday/Christmas present without spending at least $500
‪45.‬ They are natural hoarders, collecting and keeping piles of old newspapers, packaging, magazines, and other things that “inspire” them.
‪46.‬ They are weird and geeky.
‪47.‬ They have hard drives of photos, but probably have printed 10 images.
‪48.‬ They are always secretly judging your creativity.
‪49.‬ If you’re ever in auto mode, they laugh at you.
‪50.‬ | reason ni utk org dewasa sahaja, since blog kami ada budak2 baca, so kami tak letak =D |






ps: serius kami terasa time baca ni, LOL

Kisah Cinta

Tuesday, January 24, 2012 | |





'Kisah Cinta', novel yang berkisarkan realiti kehidupan pasangan sehati sejiwa kelahiran Pulau Pinang. Tujuh tahun tempoh perkenalan mereka telah cukup kuat untuk pasangan ini memberi kata putus untuk bersama. Nantikan kisah suka duka dalam menghadapi rencah kehidupan yang serba mencabar ini dalam 'Kisah Cinta'. Novel exclusive hasil gandingan penulis Syamsul Affendi & Noorhafizah ini dijangka akan berada di pasaran pada tahun 2100.



sekian terima kasih =)


ps: p la cari, takdak kot

Gambar Belalang | Grasshopper

Monday, January 23, 2012 | |

di suatu tengah hari *mcm pertandingan bercerita pulak* kami merehatkan diri seketika dari penat menghadap leptop dengan baring baring sambil melihat pergerakan awan yg unik lagi indah melalui tingkap bilik tidur, rasa tenang sangat, so tangan pon tergerak untuk mengambil kamira, *kelik* satu gambar telah terambil dengan sendirinya 




tiba tiba!! jeng jeng jeng....

seekor belalang datang untuk menjalankan aktiviti mesyuarat tingkap, maka kami pon tidak melepaskan peluang untuk join sekaki sambil melihat keunikan ciptaan Allah ini.


belalang boleh melekat dengan kukuh pada permukaan kaca di kedudukan vertikal.



pandangan sisi belalang



 terdapat bulu bulu kecik di serata badan belalang


 di kaki belalang ada duri



 ini tapak kaki belalang, di bahagian tengah tu lah yg membantu belalang untuk kekal melekat walau di permukaan yg lincin


 ada lubang kecil di tengah badan belalang


itu saja belalang


bye belalang =)

congratulation!!

Sunday, January 22, 2012 | |


She,
dia kawan kami,kami sebaya,
rumah dia di seberang jalan rumah kami,
sekolah rendah sama kelas, tapi tak rapat, kawan hanya di sekolah, sebab jalan raya antara rumah kami dan dia telah memisahkan kami, budak sekolah rendah waktu tu nampak jalan raya sebagai lautan yg luas dan dalam, so kami berdua tak berkawan dirumah sebab takot nk lintas jalan untuk berjumpa,
sekolah menengah masih sama kelas, tapi dah mula rapat, tiap tiap hari pergi sekolah sama sama,
hobi kami sama, suka bersukan, dan aktiviti lasak, kami pergi hiking sama sama, kami camping sama sama , kami belajar taekwondo sama sama, ini menjadikan kami semakin rapat,
setiap tahun ada merentas desa disekolah, setiap tahun juga dia nombor 1, dan kami nombor 2, memang hebat taktau nk habaq lah kami berdua ni =)
tamat tingkatan 5, dia sambung belajar di uitm, kami masuk matrikulasi, dua dua dah jauh, jadual cuti tak sama, susah sangat nk jumpa bila di rumah, tapi kami wajib berjumpa bila tiba hari raya, sebab hari raya semua orang cuti ^_^

He,
dia pon kawan kami,
dia mula menjadi classmate kami sejak tingkatan 3, tapi kami tak penah kenal dia pon, sebab disekolah dulu kami tak kesah sangat dengan budak lelaki ni, lagipon kami ni garang, so budak lelaki pon takot..
kami mula sedar kewujudan dia sebagai classmate kami semasa tingkatan 4, 
tingkatan 5 baru rapat, sebab dia kawan dengan kawan baik kami =)

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

6 tahun lebih tempoh perkenalan mereka, tanggal 20 feb 2012,  mereka berbua telah diijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri,

tahniah syamsul & fizah, semoga anda berdua hidup bahagia hingga ke akhir hayat =)










ps: org yg p kenuri kawen taktau nk tanya soklan selain dari 'hang bila lagi?' sambil tersenyum2, huh



Saya tak bersalah!!!

Friday, January 20, 2012 | |

serius tak bersalah,
dah jatuhkan, pecah, boleh main lagi dengan gembiranya





jaga anak kucing kat rumah mcm jaga budak kecik yg baru nk belajar explore semua benda, habis segala pelusuk rumah di explore, semua benda nk main, semua benda nk dijatuhkan =.='



ps: 1 anak kucing = 1 baby,
     5 anak kucing = 5 baby,
      oouuuuwwwww~ o_0  *mcm kucing dlm puss in boots

pelaburan terlabur dan tertabur

Thursday, January 19, 2012 | |

apa beza ketiga tiga perkataan diatas?
*pop kuis, sila search =D

kami takmau cerita ttg benda tu pon, kami nk bg tau yg kami dah BERJAYA beli accessories yg diperlukan bg mister nick kami, (sapa mister nick? sila baca diSINI) kesian mister nick aka nikun kami, dah umoq satu tahun lima bulan, tapi tak pernah dilayan dengan accessories, bukan setakat accessories, lens cap nya yang hilang diambil bunian pon tak terganti, kesian kesian kesian...

so semperna majlis pernikahan kawan baik kami pada esok hari (20/01/2012), maka kami pon membuat keputusan untuk memeriahkan diri mister nikun, hew hew hew =D

memperkenalkan :




k dah,  tu ja


and hey, nak tahu tak, mama bagi tau semalam ada org shooting filem kat jalan bharu,
what? jalan bharu? mana tu??

meh nk bg tau, jalan bharu adalah satu kampung yang terletak di balik pulau, balik pulau pula terletak di daerah barat daya, pulau pinang, dan pulau pinang pulak adalah salah satu negeri di malaysia,malaysia adalah satu negara di kawasan asia tenggara, kalau taktau asia tenggara kat mana, sila bukak buku teks geografi tingkatan 3 page 24, dia ada cerita ttg asia tenggara =)

dan lupa nk bg tau, rumah kami kat jalan bharu =D

before nih dah ada drama melayu yg belakon kat jalan bharu, drama yg main kat tv3, kami lupa dah tajuk apa, kalau rajin boleh la cari =)


ini buah tangan pencuci mata untuk hari ni ^_^









ps: tentang buku geografi tu, tipu ja, hew hew hew =D



Teluk Bayu, Penang

Sunday, January 15, 2012 | |

very nice place =)

tahun baru semua baru buat

Tuesday, January 3, 2012 | |

Selamat Tahun Baru untuk semua!!
*belum terlambat kn =)

Tahun baru 2012, tahun ni 1st time kami sambut tahun baru tengok fireworks, tahun2 sebelum ni TAK pernah okay, *betul ke tak pernah, jap nk ingat balik....erm.....betul! tak pernah =)


masa sekolah2 dulu, tahun baru duk rumah tengok cerita best kat tv, bila dah besar sikit, masuk matrik pulak, tahun baru kena study, lepas tu masuk U, tahun baru kena pulun buat asignment, kalini postgrad, tahun baru boleh CUTI, maka tahun baru keluar dengan family tengok bunga api =)

1 january 2012, tahniah diucapkan pada sesiapa yang telah melangsungkan majlis perkahwinan mereka, *ini gambar kawen technician di skul kami* semoga berbahagia hingga ke anak cucu cicit dan seterusnya =)

2 january 2012, 1st time housemate kami mai umah kami *kecuali ecah*, dari 1st year sampai 4th year belajar di kelas yang sama, selalu buat kerja sama2, jalan2 sama2, buat itu sama, buat ini sama, sambung master pon semua sama2, baru skarang depa dpt mai umah kami, tahniah! ^_^

dan 2 january di tahun baru ini jugak 1st time kami main roller skate! mula2 jalan pegang besi, tu pon jatuh merata mcm nangka busuk, pastu belajar imbang badan, jalan slow2, lepas tangan, dan tada!! kami dah boleh skate tampa pegang besi! tp pelan2 jelah, laju sikit je dah mula jatuh, tp tu tak mematahkan semangat kami, jeles wo tengok orang lain main laju tak ingat dunia pastu siap ada yang boleh menari2 bagai, nk jugak main cmtu, hihi


n perasan tak tangan kami pegang sapu tangan tu, ya, kami selsema tahap terok sangat masa main ni, tu pon semangat lagi nk main, kepuasan sebenarnya kalau dapat skate dengan baik =)



okay, tahun baru ni kena la semangat berkobar2 sikit, mari bekerja!!



ps: eh! dah 24 tahun! 





ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers