Persiapan Majlis Perkahwinan | Checklist

Wednesday, December 30, 2015 | |

Assalamualaikum w.b.t.

Penghujung tahun 2015 ni, genaplah lima bulan kami bergelar isteri kepada Mr Husband kami. Rasa sat sangat tengok tengok dah lima bulan, nanti pejam celik hujan panas dah setahun, pejam pejam lagi dah bertahun tahun, harapan biarlah kekal berjodohan dan bahagia sampai ke syurga! Harapan yang sama juga ditujukan kepada kawan kawan yang lain, kepada yang belum tiba masanya, jangan risau, ada percaturan yang lebih baik untuk anda di masa hadapan :)

Owh ya, disebabkan kami baru jugak la mengemas dan menghabiskan sesi kira kira belanjawan majlis perkahwinan, maka kami bercadang untuk syer perkara perkara penting yang perlu diuruskan atau disemak sebelum majlis pernikahan /perkahwinan dijalankan. 

Disini ada contoh checklist untuk persediaan majlis nikah dan resepsi, checklist ni yang kami gunakan untuk semak perkara yang perlu dibuat sebelum majlis, simple, takde detail sangat, just list2 yang perlu diberi perhatian dan dibincangkan. 

List ini boleh di download di SINI  *don't worry its free! :D


Next post kami akan syer tentang pilihan butik perkahwinan, photographer dan beberapa perkara lain yang perlu diambil kira untuk sebuah majlis perkahwinan.

Semoga bermanfaat :D


A photo posted by Nurhazwani Yusoff Azudin (@sweetpearl24) on

Rangkaian Persiapan Majlis Perkahwinan

1 0 org berkata kata:

Anonymous said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers