Persiapan Majlis Perkahwinan | mencari Wedding Planner

Wednesday, January 13, 2016 | |


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cakap persiapan kahwin ni, mesti bakal pengantin perempuan yang paling busy,cari orang nak makeup, baju macam mana, pelamin, bunga, hiasan dan lain2, supaya nampak paling lawa dan gojes pada hari perkahwinan sendiri nanti. Tak ketinggalan kami pon macam tu jugak, dapat ja tarikh terus survey2 nak cari sapa buatkan, nak macam mana, nak ada apa. Maklumlah hari2 selekeh, takkan nk selekeh jugak hari kahwin! Hahahah Lepas survey2, out of beberapa bridal yang dilistkan, kami pilih Romantis Studio | @lisaisaac.romantis .  Bab pilih design baju, pilih pelamin, pilih makeup macam mana, kami tak berapa arif, yang kami mau hanyalah simple and lawa, buatlah macam mana pon asalkan nampak simple, lawa, and makeup tak over. Kami bagi full tanggungjawap untuk buat keputusan pada tuan bridal, kak lisa. Kami cuma bg tau ok or tak ja dengan cadangan2 yg diberikan, dan hasil kedua2 majlis (akad nikah dan resepsi) sangat memuaskan hati kami. Tambah gembira bila kawan2 dan sedara pon turut puji. Rasa berbaloi dengan bayaran dan hasil yang dapat dari kak lisa.  Kalau kawan2 kami di kawasan utara nak cari bridal, tukang mekap, buat baju pengantin, pelamin dan seumpamanya, kami memang rekomen untuk cari kak lisa ni, senang berurusan, paling special dia suka buat magik, bukan magik bg hilang barang tu, magik kejutan ting jadi lawa hahaha 😆  Apa yg kak lisa buat  utk majlis kami supaya korang boleh buat rujukan dimasa hadapan, dibawah senarainya:  1. Makeup ( hari nikah dan kenduri) 2.pelamin ( nikah dan kenduri) 3. Bunga tangan 4. Kek kahwin 3 tingkat hari kenduri  5. Photo booth  6. Baju pengantin (baru) 7. Meja beradab 8. Hiasan dewan Akhir kata, thank you very much kak lisa for your service and good luck dalam bisness dan kehidupan 😎 ___________ #review #bridal #bridalutara #bridalpenang #bridalmalaysia #reviewbridal #weddingplanner #weddingplannerpenang #hadiwedswani
A photo posted by Nurhazwani Yusoff Azudin (@sweetpearl24) on


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perkara paling penting selain makan dan photographer di majlis perkahwinan nanti adalah siapa wedding planner kita. Hancur wedding planner maka hancurlah jugak majlis tu nanti. Alhamdulillah kami berjumpa dengan wedding planner yg tepat untuk majlis kami, Romantis Studio.

Copy Review from instagram:

Cakap persiapan kahwin ni, mesti bakal pengantin perempuan yang paling busy,cari orang nak makeup, baju macam mana, pelamin, bunga, hiasan dan lain2, supaya nampak paling lawa dan gojes pada hari perkahwinan sendiri nanti. Tak ketinggalan kami pon macam tu jugak, dapat ja tarikh terus survey2 nak cari sapa buatkan, nak macam mana, nak ada apa. Maklumlah hari2 selekeh, takkan nk selekeh jugak hari kahwin! Hahahah 

Lepas survey2, out of beberapa bridal yang dilistkan, kami pilih Romantis Studio | @lisaisaac.romantis .  

Bab pilih design baju, pilih pelamin, pilih makeup macam mana, kami tak berapa arif, yang kami mau hanyalah simple and lawa, buatlah macam mana pon asalkan nampak simple, lawa, and makeup tak over. Kami bagi full tanggungjawab untuk buat keputusan pada tuan bridal, kak lisa. Kami cuma bg tau ok or tak ja dengan cadangan2 yg diberikan, dan hasil kedua2 majlis (akad nikah dan resepsi) sangat memuaskan hati kami. Tambah gembira bila kawan2 dan sedara pon turut puji. Rasa berbaloi dengan bayaran dan hasil yang dapat dari kak lisa.  

Kalau kawan2 kami di kawasan utara nak cari bridal, tukang mekap, buat baju pengantin, pelamin dan seumpamanya, kami memang rekomen untuk cari kak lisa ni, senang berurusan, paling special dia suka buat magik, bukan magik bg hilang barang tu, magik kejutan ting jadi lawa hahaha 😆  

Apa yg kak lisa buat  utk majlis kami supaya korang boleh buat rujukan dimasa hadapan, dibawah senarainya:  
1. Makeup ( hari nikah dan kenduri) 
2. Pelamin ( nikah dan kenduri) 
3. Bunga tangan 
4. Kek kahwin 3 tingkat hari kenduri  
5. Photo booth  
6. Baju pengantin hari resepsi (baru) 
7. Meja beradab 
8. Hiasan dewan 

Akhir kata, thank you very much kak lisa for your service and good luck dalam bisness dan kehidupan 😎







Rangkaian Persiapan Majlis Perkahwinan



Persiapan Majlis Perkahwinan | Hantaran | Minyak wangi terbaik

Monday, January 11, 2016 | |

Dalam banyak2 perkara nak buat untuk persiapan kahwin ni, antara yang paling pening pala jugak adalah nk cari barang hantaran. Nak decide nk beli  apa pon susah jugak! Yelah, tengok benda semua mau! Hahaha…

Dalam checklist yg kami bagi dalam post sebelum ni, dah ada tersedia contoh barangan2 untuk dibelikan sebagai hantaran


Checklist boleh di download di post persiapan perkahwinan sebelum ini.


Secara peribadi, kami ni seorang yang sangat simple, tak pakai barangan branded, tak minat bag tangan, tak minat nak beli barangan make up, tak minat pakaian berjenama, baju kami kebanyakannya baju t shirt biasa dan murah saja, beli kat giant ja selai RM10 hahaha! So bila bab cari barang hantaran ni, husband cakap, biarlah berjenama, mahal sikit dari yg dok beli selalu, sebab bukannya selalu nk berbelanja macam ni pon, kebetulan ada rezeki lebih waktu tu, rezeki orang nk kawen! Hahaha.. so kami pon mula lah mencari2 barangan dan salah satunya adalah minyak wangi.

Mula ja survey2 barang hantaran, macam macam minyak wangi kami cuba, merata store minyak wangi kami pergi, dan macam2 harga kami jumpa, time tu lah baru kami didedahkan dengan nama nama minyak wangi yg fofular gittew. Mencuba tu memang best, tapi yang tak bestnya bila dikedai ni, ada lah beberapa situasi yang kami pernah hadapi, yelah kami org yang simple, jalan mall pakai selipar ja hahaha.. bila tanya2 pasai minyak wangi mahal ni,sales person dia bukan nk cerita sangat pon, mesti dia dah syak kami tak mampu nk beli pon, hurmm… so salah satu alternative korang2 sekalian kalau nk beli2 ni, boleh ja beli online, salah satu web yg dipercayai dan jual minyak wangi online ni is ZALORA


ZALORA ada menyediakan beberapa review minyak wangi yang available di web depa, antaranya adalah:




The Body Shop
Jenama antarabangsa yang terkenal ini telah ditubuhkan pada tahun 1976 di England dan menawarkan rangkaian produk mandian, penjagaan badan dan rambut, kosmetik dan juga set wangian. Sehingga hari ini, The Body Shop boleh ditemui di lebih 3000 buah cawangan di lebih daripada 60 buah negara. 


L’OCCITANE
Bagi jenama dari Perancis ini, ia bukanlah satu jenama yang perlu diperkenalkan lagi. Ratarata penggemar set haruman pastinya sedia maklum dengan haruman koleksi wangian L’occitane yang kekal sepanjang hari. 

SimplySiti 
Seperti yang anda ketahui, jenama wangian SimplySiti ini telah dikeluarkan oleh penyanyi no 1 Malaysia, Dato Sini Nurhaliza. Jenama tempatan yang tidak kurang hebatnya ini juga ini mengeluarkan rangkaian kosmetik yang setanding dengan jenama-jenama antarabangsa yang lain. 


So gais, boleh lah ke web ZALORA dan survey2 jenama minyak wangi terbaik anda!

Owh ya, pada yg fikir2 apalah membazirnya beli minyak wangi mahal2, bg kami, tak salah kan, sekali ja untuk kahwin, bukan nya takleh pakai dah lepas kahwin, sampai sekarang pon dok boleh pakai lagi haaa…hihi..


Next will be update pemilihan bridal kami! ;D


Perkara mesti ada sebelum usia 30

Sunday, January 10, 2016 | |

Dah masuk tahun baru ni, usia pon meningkat lah satu tingkat lagi. Awal2 tahun ni banyak dengar azam baru masing2, tak pastilah azam lama tahun2 lepas dah tercapai keh belum hahaha 😄  apa2 pon kami nak syer info perkara mesti ada sebelum usia 30 for ladies dari #majalahcosmopolitan edisi januari 2016, jom sama2 tick2 ✅ 1. tilam selesa  2. lukisan asli  3. beg tangan berkualiti 👝 4. Pelaburan💹 5. Insurans 6. Koleksi kasut👠 7. Set lengkap pemutar skru 8. Rutin senaman 9. Pasport 10. Dana kecemasan💰 11. Peralatan dapur lengkap 12. Kisah menarik untuk diceritakan kelak🎭 13. Ex-BF yang boleh diperkenalkan kepada wanita single 😂👨 14. Baju tidur berkualiti👚 15. Penasihat kewangan💳 16. Sistem fail yang teratur📂 17. Profil Linkedin 18. Pemikiran matang 19. A go-to lip color 20. Akaun simpanan( asing dari #10) 21. Item fesyen mesti miliki👗 22. Kad perniagaan 23. Pakaian dalam mahal 👙 24. Doktor peribadi 25. Minuman kegemaran🍹 26. Komputer riba💻 27. Kawan yg buat kamu ketawa terbahak2👭 28. Perabot yang tak memerlukan allen key 29. Semangat💪 30. Pendapat politik👄 So..dah bersedia menghampiri 30 an? 😁 ______________ #musthavebefore30 #cosmopolitan #cosmomy #tips
A photo posted by Nurhazwani Yusoff Azudin (@sweetpearl24) on


1. tilam selesa 
2. lukisan asli 
3. beg tangan berkualiti 👝 
4. Pelaburan💹 
5. Insurans 
6. Koleksi kasut👠 
7. Set lengkap pemutar skru 
8. Rutin senaman 
9. Pasport 
10. Dana kecemasan💰 
11. Peralatan dapur lengkap 
12. Kisah menarik untuk diceritakan kelak🎭 
13. Ex-BF yang boleh diperkenalkan kepada wanita single 😂👨 
14. Baju tidur berkualiti👚 
15. Penasihat kewangan💳 
16. Sistem fail yang teratur📂 
17. Profil Linkedin 
18. Pemikiran matang 
19. A go-to lip color 
20. Akaun simpanan( asing dari #10
21. Item fesyen mesti miliki👗 
22. Kad perniagaan 
23. Pakaian dalam mahal 👙 
24. Doktor peribadi 
25. Minuman kegemaran🍹 
26. Komputer riba💻 
27. Kawan yg buat kamu ketawa terbahak2👭 
28. Perabot yang tak memerlukan allen key 
29. Semangat💪 
30. Pendapat politik👄

ALL RIGHTS RESERVED. COPYRIGHT © 2009-2016 BY NURHAZWANI PHOTOGRAPHY. Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers